Niğde Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi velileri mesleki eğitime verdiği desteklerden dolayı Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci’ye teşekkür ziyaretinde bulundu. Okul Aile Birliği Başkanı Emin Kılıçaslan, son yıllarda mesleki eğitime olan ilgi sebebiyle okullarındaki öğrenci artışı olduğunu belirterek, derslik sıkıntısının İnönü İlköğretim Okulu’nun tahsis edilmesi ile aşılacağını söyleyerek, katkılarından dolayı Ekinci’ye teşekkür etti.


Niğde Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Emin Kılıçaslan, okula bu yıl 800’e yakın öğrenci kaydının olacağını beklediklerini belirterek, Türkiye’de ilk kez açılan Yenilenebilir Enerji Teknoloji ve Güneş Enerji Sistemleri bölümü ile bu okula ilginin daha da yoğunlaştığını söyledi. Kılıçaslan, “İnönü İlköğretim Okulunun dersliklerinin kurumumuza tahsis edilmesi, hem ilimizdeki mesleki eğitimin kalitesini artıracak hem de ilimizin sanayi alt yapısının gelişmesine büyük katkı sağlayacaktır. Bahçelerin birleştirilmesi ile kampus sistemine geçilen Endüstri Meslek Lisemiz kalite standartlarını yakalayacaktır. Bu vesile ile mesleki eğitime desteklerini her ortamda dile getiren, bizlerden desteklerini esirgemeyen Milli Eğitim Müdürümüz Celalettin Ekinci’ye okulumuz, öğretmen, öğrencilerimiz ve ailelerimiz adına teşekkürlerimi bir borç bilirim” diye konuştu.

“Türkiye’nin kurtuluşu Mesleki Eğitimde”

Velilerin ilgisine teşekkür eden Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci de, Avrupa ve gelişmiş ülkelerde Mesleki eğitimin yüzde 65’lerde olduğunu vurgulayarak, Türkiye’nin geleceğinin mesleki eğitimde şekilleneceğini söyledi.

Ekinci, tüm ülke genelinde olduğu gibi Niğde’de de yetişmiş ve kalifiye eleman sıkıntısı yaşandığını belirterek, “Sanayi sektörünün gelişmesi ve büyümesi kalifiye eleman ihtiyacını doğurmuştur. Üniversite sınavlarında puan sınırlandırmalarının kaldırılması da velilerimizin bu okullara teveccühünü artırmıştır. Önümüzdeki yıl Meslek Liselerimize kayıtların oldukça fazla olacağını düşünüyoruz. Niğde Teknik ve Endüstri Meslek Lisemize açılan Türkiye’de bir ilk olan Yenilenebilir Enerji bölümünden mezun olan öğrencilerimizin geleceğin mesleğine sahip olacağını söyleyebilirim. Bir meslek sahibi olsunlar diyerek Meslek Liselerine yönelen öğrencilerimizin daha iyi şartlarda eğitim-öğretim görebilmeleri için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.

Ziyarette öğrenci velileri adına Okul Aile Birliği Başkanı Emin Kılıçaslan, mesleki eğitime katkılarından dolayı Milli Eğitim Müdürü Ekinci’ye çiçek vererek teşekkür etti.


 

Editör: TE Bilişim