Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen "Köy Yaşam Merkezleri" projesi kapsamında Niğde merkeze bağlı Tırhan Köyü’nde atıl durumdaki kullanılmayan köy okulu, dikiş-nakış kursuna dönüştürüldü.

Niğde Halk Eğitim Müdürü Feridun Soyak, köyde kullanılmayan okulun gerekli bakım ve onarımları yapılarak Köy Yaşam Merkezi’ne dönüştürüldüğünü belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde ve Milli Eğitim Bakanlığınca kullanılmayan köy okullarının tekrar hayata geçtiğini vurgulayan Niğde Halk Eğitim Müdürü Feridun Soyak, “Milli Eğitim Bakanlığınca aktif olarak kullanılmayan köy ve kasabalarda daha doğrusu köylerde Köy Yaşam Merkezleri açıldı. Niğde'de de Tırhan Köyü'nde Köy Yaşam Merkezi'ni açtık. Köy Yaşam Merkezi’ni aynı anda hem ilkokul hem de Halk Eğitim Merkezi bünyesinde dikiş ve giyim kursu açtık. Özellikle Tırhan Köy Yaşam Merkezi'nde bu kursumuza on üç kursiyer başvuru yaptı. Daha öncesinde uzun süre gezdik. Kursun açılabilmesi için epey bir uğraş verdik ve uğraşlar sonucu çok güzel de bir ortam sağladık. Kursumuzu usta öğreticimizle birlikte açtık. Bu kurslarımızla dikiş kursu, kadınlarımızın yaptığı el sanatların yanında hem kurslarımıza gelip normal ev hayatından biraz uzak biraz böyle terapi gibi hem de ürettikleri ürünler sayesinde evlerine bir katkı sağlamak için buraya geliyorlar. Hem eğleniyorlar, hem iş yapıyorlar hem de bir sosyal imkân buluyorlar. Bu konuda bize destek olan bakanlığımıza, Milli Eğitim Müdürlüğü’müze çok teşekkür ediyoruz” dedi.

"Ben Her Yerde Varım" Projesi Hayata Geçirildi "Ben Her Yerde Varım" Projesi Hayata Geçirildi

Editör: TE Bilişim