İl Milli Eğitim Müdürlüğü Niğde’de ilk kez yapılan “Eğitimde İyi Örneklerle Başarı Çemberi Projesi”ne başladı. Proje ile okullardaki iyi örneklerin paylaşılması ve eğitimin kalitesinin artırılması planlanıyor.

 

Niğde Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okullardaki örnekleri, uygulamaları tespit etmek için düzenlenen "Eğitimde İyi Örnekler Başarı Çemberi Projesi" başlatıldı. Eğitimdeki başarıyı ve kaliteyi artırmak için kimin ne projesi, ne fikri varsa Milli Eğitimle paylaşmalarını istediklerini belirten İl Milli Eğitim Müdürü Ekinci, “Eğitimle ilgili her türlü görüş ve önerilere açığız” diye konuştu.

 

Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, eğitimde iyi örneklerin paylaşılması, sorunlara ortak çözümler aranması ve eğitim yöneticileri arasında tecrübeleri paylaşmak amacıyla böyle bir projeye başladıklarını söyledi.

 

Milli Eğitim Müdür Yardımcıları M. Ali Durak, Yusuf Tüfekçi ve koordinatör okul müdürlerinin katıldığı Başarı Çemberi Projesi’nin açılış toplantısında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Ekinci, ildeki okullardan on adet çalışma grubu oluşturduklarını belirterek; “Her grubun bir koordinatör okulu olacak. Proje ile ilimizdeki bütün okul idarecileri birbirleriyle sürekli iletişim içerisinde eğitim-öğretim çalışmalarını yürütecekler. İletişim kanalları açık tutularak; okullarda uygulanan güzel örnekler, projeler ve idareciler arasında tecrübeler paylaşılacak. Böylece her okul ve öğretmenimiz diğer okulumuzdan neler alabileceğini görecektir “ diye konuştu. 




Çalışma gruplarının ayda bir kez toplanarak her türlü eğitim faaliyetini masaya yatıracaklarını vurgulayan Ekinci, projenin bütün ilköğretim ve liselerde hayata geçirileceğini söyledi. Başarı Çemberi Projesi ile bir sinerji oluşturmayı amaçladıklarını belirten Milli Eğitim Müdürü Ekinci, projeyi yürüten AR-GE birimine teşekkür ederek “Elimizdeki imkanları öğrencilerimiz için seferber ediyoruz. Niğde'nin eğitimdeki çıtasını yeni ve farklı projelerle daha da yükseltmek istiyoruz" dedi. 










 





Editör: TE Bilişim