Niğde faaliyet gösteren Memur-Sen’e bağlı Eğitim-Bir Sen hariç  Türk Eğitim Sen, Eğitim İş, Eğitim Sen, Aktif Eğitim Sen ve Teç Sen  Promosyon konusunda ortak basın açıklaması yaptılar.

 

Sendikalar tarafından ortak yapılan basın açıklamasında; Niğde Merkez ve Merkeze bağlı köy ve kasabalarda görev yapan eğitim çalışanlarının maaş, ek ders, eğitim öğretim tazminatı ve benzeri kalemlerdeki ücretlerinin işletilmesi karşılığında, 3 yıl önce yapılan promosyon sözleşmesi 01.06.2016 tarihinde sona eriyor. Bu demek oluyor ki; yaklaşık 3500 eğitim çalışanını ilgilendiren promosyon ihalesi önümüzdeki günlerde yeniden yapılacak. Geçtiğimiz dönemde personel sayısı Milli Eğitim Müdürlüğü personeline göre çok daha az olan kurumlar eğitim çalışanlarına göre çok daha fazla promosyon ücreti almışlardır. Derdimiz elbette o kurumlarda çalışan arkadaşlarımızın fazla promosyon alması değil, bizim hakkımız olan promosyon bedelinin verilmemesidir. Sonuçta bankalar; maaş, ders ücreti, Eğitim – Öğretim tazminatı ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nün diğer kalemlerde bankaya yatan paralarını işletmesi, kredi kartı ve krediler noktasında hazır ve toplu müşteri edinme karşılığında bizim paramızla para kazanmaktadır. Tüm bunların karşılığında, bankaların müşterilerine verdiği ücrete promosyon denilmektedir.

Promosyon, bir lütuf değil haktır. Bazı bankaların eğitim çalışanlarının kredi ve kredi kartı borçlarını zamanında ödedikleri bu nedenle eğitim çalışanlarından para kazanamadıkları yönünde kulağımıza gelen ve çok da etik olmayan serzenişleri son derece haksızdır. 3500 kişinin maaşı ders ücreti, eğitim tazminatı ve diğer kalemler bankalar açısından ciddi meblağlar oluşturmaktadır ve en az 3500 hazır müşteri işin cabasıdır. Önümüzdeki söz konusu ihale sürecinde eğitim çalışanlarının hak ettikleri promosyon ücretinin ve hizmet kalitesinin alınacağını umuyor, aksi takdirde biz aşağıda adı geçen Eğitim Hizmet Kolunda örgütlü sendikalar olarak ortak tavır geliştireceğimizin; hakkımızın alınması noktasında biz üretenlerin, tüketimden gelen gücümüzü de pek ala kullanabileceğimizin bilinmesini istiyoruz.

         Kamuoyuna duyurulur.

 

   Timur ÖZKAN                                          İhsan UĞRAŞ                                 

Eğitim-İş Niğde Şb.Bşk.                    Türk Eğitim-Sen Niğde Şb.Bşk.         

     

    Semih GÜNDOĞDU                               Muhammet ERYAMAN                          

Eğitim Sen Niğde Temsilcisi                       Aktif Eğitim- Sen Niğde Temsilcisi    


   Sezgin GÜZEL
 Teç-Sen Niğde Temsilcisi 




Editör: TE Bilişim