Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi tarafından, Çukurova Üniversitesi, Zootekni Federasyonu, Türk Tarım – Gıda Bilim ve Teknoloji Dergisi (TURJAF), Çukurova Zootekni Derneği ve üniversite ile Çukurova Üniversitesi öğrenci kulüpleri iş birliği ile Prof. Dr. Reşit Sönmez adına düzenlenen “Hayvansal Tarım: Eğitim-Öğretimin Güncel Sorunları Gelecek Vizyonu” çalıştayı çevrim içi olarak gerçekleştirildi.

Yoğun ilgiyle gerçekleşen çalıştaya, çeşitli üniversitelerden çok sayıda öğretim üyesi, bakanlık çalışanları, hayvancılık sektör temsilcileri, özel sektör çalışanları ve öğrenciler katılım sağladı.

Açılış oturumunu yöneten Kıbrıs Batı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Camcı, Tarımsal Eğitim Öğretimin 177. yılında düzenlenen bu çalıştaya katılmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek çalıştayın, düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Üniversite Ayhan Şahenk Tarımsal Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ahmet Şekeroğlu da program konuşmasında hayvansal tarım eğitiminin sorunlarının sektör paydaşları ile tartışılarak çözüm önerilerinin ilgili makamlarla paylaşılması için bu çalıştayın büyük öneme sahip olduğunu belirtti ve çalıştayın ülkemiz ve dünya tarımı için hayırlı olmasını diledi.

Çukurova Zootekni Derneği Başkanı Prof. Dr. Hasan Rüştü Kutlu ise tarımın insanlık için olmazsa olmaz bir yere sahip olduğunu, tarım eğitiminin iyileştirilmesi için eğitim öğretim programlarının güncellenmesi gerektiğini ve öğrencilerin yeni eğitim modellerinde yetişmesi gerektiğini belirterek, çalıştay çıktılarının Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Vahit Kirişçi tarafından merakla beklendiğini vurguladı.

NÖHÜ’de "Kariyer Günlükleri 2" programı gerçekleştirildi NÖHÜ’de "Kariyer Günlükleri 2" programı gerçekleştirildi

Zootekni Federasyonu Başkanı Dr. İsmail Mert ise federasyon olarak ülkemiz hayvansal tarımının daha iyi yerlere gelmesi için Zootekni Federasyonu’nun yapılması gereken tüm sorumlulukları üstlenmeye hazır olduğunu ifade etti. Hayvansal tarım ile ilgili sorunların federasyon tarafından hazırlanan bir raporla yetkililere iletildiğini belirten Mert, bu çalıştayın çıktılarının da bu rapora büyük katkısı olacağına olan inancını paylaştı.

TURJAF dergisi editörü Prof. Dr. Musa Sarıca, 10. yılını dolduran editörü olduğu TURJAF dergisinin, bilimsel anlamda Türk Tarımında öncü olmasının yanı sıra derginin birçok bilimsel dergiye de rol model olduğunu belirtti. Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılında tarımın bugünkü seviyesine gelmesinde emeği geçen herkese şükranlarını sunan Sarıca, çalıştayın başarılı olmasını diledi.

Programda açıklamalarda bulunan Üniversite Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Çiçek, çalıştaya ev sahipliği yapmaktan duyduğu mutluluğu ifade ederek tarımın insanlık için önemini vurguladı. Prof. Dr. Recep Çiçek, çalıştaya katılım sağlayan bilim insanlarının Türk tarımına yaptıkları katkıların çok değerli olduğunu belirterek, çalıştay çıktılarının bölge ve ülke tarımına hayırlı olmasını diledi.

Editör: TE Bilişim