Eğitim İş Sendikası Niğde İl Temsilcisi Timur Özkan geçtiğimiz gün Niğde Milli Eğitim Müdürü Ziya Eseri makamında ziyaret etti. Samimi bir ortamda geçen ziyarette,  görüş alışverişinde bulunuldu.
 
 
 
Eğitim İş Niğde İl Temsilcisi Timur Özkan , Milli Eğitim Müdürü Ziyareti dolayısı ile bir açıklama yaptı.
Özkan açıklamasında ;
“Eğitim-İş olarak yoğun bir şekilde katıldığımız, 25 Kasım 2009 tarihinde yapılan “iş bırakma” eylemi sonrasında, Türkiye de bir çok ilde haksız ve yasa dışı bir şekilde eyleme katılanlara disiplin cezaları verilmişti. İlimizde ise bu eyleme katılanlara disiplin cezası verilmemesi, bu sendikal hakkın kullanılması konusundaki yasalara uygun tutumu ve verdiği karardan dolayı Sayın Milli Eğitim Müdürüne teşekkür ettik. Aşağıda maddeler halinde sıraladığımız , tespit ettiğimiz ve gözlediğimiz sorunları kendisine yazılı olarak sunduk.
 
 
1-Okullardaki hizmetli ve memur açığının bir an önce giderilmesi. Söz konusu açık merkez okullarda olduğu gibi ilçe köy ve kasabalarda ise çok daha yoğun olarak yaşanmaktadır.Öğretmen ve öğrenciler temizlik yapmak zorunda kalmakta okullarımızda ciddi hijyen sorunları yaşanmaktadır..Bu sorun ivedilikle çözülmelidir
 
2-Keyfi hiçbir standarda dayanmayan siyasi etkilerle yapıldığı iddiaları ve kuşkusu bulunan haksız görevlendirilmelerin son verilmelidir.
 
3-İsimsiz imzasız yada sahte isimlerle yapılan şikayetlerin ciddiye alınarak inceleme ve soruşturmaya dönüştürülmesine son verilmelidir.
 
4-Tüm çalışanlara eşit mesafede olunmalı,çalışanlar arasında ayrımcılık yapıldığına dair kuşkular giderilmelidir.
 
5-Merkezi sistem sınavlarındaki görev dağılımlarının eşitlik ilkesi gözetilerek dengeli yapılması, eğitim öğretim sınıfı dışındaki milli eğitim çalışanlarına(Milli Eğitim Şube müdürleri Milli Eğitim Müdür Yardımcıları gibi) gözcülük salon başkanlığı ve bunların yedeklik görevinin verilmemesi.
 
6-Ek ders ödemelerinin en geç ayın 1 i yada 2 sinde ödenecek şekilde bir çalışma yapılmalıdır.
 
7- Sendikal çalışmalara kolaylık sağlanmalı tüm sendikalara eşit mesafede durulmalıdır.
 
8-Bölge müdürlerinin öğretmen görevlendirmelerinde keyfi davranmalarının önüne geçilmesi
 
9-Bu güne kadar kamuoyunda takdir teşekkür ve maaşla ödül alan eğitim çalışanlarının genellikle iktidara ve idareye yakın kişiler olduğuna dair söylentiler kuşkular hatta bilgi ve belgeler hep olagelmiştir.Bundan böyle bu ödüllerin gerçekten hak eden kişilere verilmesi ,kimilerinin sicil notları yukarıya doğru şişirilirken kimilerininki aşağıya doğru çekilmektedir.Bu keyfiliğe son verilmelidir.
 
10-13-14 aralık ta gerçekleşen kar tatillerinden dolayı Niğde deki öğretmenlerin haftalık 13 saatlik ek ders kayıpları oluşmuştur. Bu konu her ne kadar bakanlığı ilgilendiren bir konu olsa da yinede il olarak konuya bir çözüm getirilmeye çalışılmalıdır.
 
11-Niğde de ikili öğretim yapan okulların normal öğretime geçebilmesi için yeterli derslikler yada yeni okullar bir an önce yapılmalıdır.
 
12-Okulların kendi bölgelerinden öğrenci almaları konusuna titizlik gösterilmelidir.
 
13-Öğretmenlerin yapacağı ders dışı egzersiz çalışmalarında onay ve denetim aşamasında keyfiliğe son verilmelidir.
                                                                                                      
 Yukarıda kısa başlıklar halinde sunduğumuz sorunların tespiti ve çözüm önerilerimizin elbette takipçisi olacağız.Milli Eğitim Müdürlüğünce atılacak her olumlu adımı destekleyecek,ancak yaşanacak her olumsuzluğa her haksızlığa mutlaka müdahil olacağız.
       Önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek olan Okul müdürü atamalarında özellikle Kanuni Sultan Süleyman İlköğretim Okuluna “hülle”şeklinde bir atama yapılacağı konusunda kamuoyunda yaygın olarak dillendirilen söylentileri ve sendikamıza gelen bazı bilgiler ışığında konuyu yakından takip edeceğimizin de bilinmesini istiyoruz.
 
 
 
Editör: TE Bilişim