Genel Merkezi Ankara’da bulunan Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası 2021 yılında kurulmuş ve şu ana kadar 70’ e yakın ilde teşkilatlanmasını tamamladı.  

2021 yılı kasım ayında "Mesele ve sorun varsa, çözümü de var" , "Biz varız" felsefesiyle yola çıkan Eğitim Gücü Sen'in Genel Başkanı Oğuz Özat. Bir çok ilde örgütlenen Eğitimin Gücü Sendikası Niğde İl Temsilciliği de kuruldu. 

Kuruluş sonrası sendika yönetiminden yapılan açıklama da:  Eğitim Gücü Sen vatanın bölünmezliğini, devletin bütünlüğünü savunur. Eğitim çalışanlarını bir bütün olarak görür. Eğitim ve eğitim çalışanlarının sorunlarına karşı sorun odaklı değil çözüm odaklıdır. Eğitim ve Bilim Gücü Sendikası, hiçbir siyasi görüşün veya ideolojinin tarafı veya taraftarı değildir. Eğitim Gücü Sen’in tek tarafı vardır, o da eğitim ve eğitim çalışanlarıdır.

Evrensel Sendikacılık anlayışıyla çıkılan yolda, başlayan çalışmalar çerçevesinde Niğde’ de de teşkilatını kuran Eğitim Gücü Sen’in il başkanı aynı zamanda Niğde RAM Müdürü olan Halil İbrahim AŞICI oldu. Yönetimin görev dağılımı şu şekilde oluşturuldu;

Halil İbrahim AŞICI, İl Başkanı Mehmet KELEŞ, İl Genel Sekreteri Cengiz Ülker, İl Örgütlenme Sor. Baş. Yard. Ahmet GEBELEK, İl Eğitim Sor. Baş. Yard. Sercan ULUSOY, Mali İşler Sor. Baş. Yard. Eğitim Gücü Sen Niğde yönetim kurulumuzun ilimiz eğitim çalışanları için hayırlı uğurlu olsun" denildi. 

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinde Bilgi Güvenliği ve Siber Güvenlik Farkındalık Eğitimi Gerçekleştirildi Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinde Bilgi Güvenliği ve Siber Güvenlik Farkındalık Eğitimi Gerçekleştirildi

Editör: TE Bilişim