Eğitim-Bir-Sen, Niğde Milli Eğitimde yapılan öğretmenlerin haksız atama ve görevlendirmelere tepki gösterdi. Bir basın açıklaması yapan Eğitim-Bir-Sen Niğde Şube Başkanı Celalettin Özüdoğru; “Güçlüyü haklı değil, haklıyı güçlü kılmak anlayışı ile sendikal mücadelede her zaman sorumluluk bilinci içinde, yapıcı, uzlaşmacı ve ilkeli olan ve eğitimde fırsat eşitliğini, olmazsa olmaz kural bilen ve sistemimize hâkim kılmaya çalışan sendikamız her zaman haklının yanında olacaktır” dedi.
İlimiz Altunhisar ilçesi Keçikalesi Kasabası’nda öğretmen ihtiyacı olmasına rağmen Selçuk İlköğretim Okulu’nda görev yapmakta olan bir sınıf öğretmeninin hiçbir geçerli sebep olmaksızın ilimiz Bor ilçesi Tepeköy Altınova İlköğretim Okulu’na kadrosu ile birlikte atandığını ifade eden Özüdoğru; “Yine 50 öğrencisi bulunan Niğde Uluağaç Köyü Şehit Faruk Eren İlköğretim Okulu’nun 2 iki sınıf öğretmeninden birisinin Niğde – Merkez’e görevlendirmesinin yapılarak 50 öğrencili bir okulda tek bir öğretmenin kaldığını öğrenmiş bulunmaktayız.” dedi.
“Sorularımıza cevap arıyoruz!”
Bu atama ve görevlendirmenin; hangi kriterlere göre yapıldığını soran Özüdoğru; “Bu öğretmenlerin atama ve görevlendirmelerinde diğer öğretmenlere göre hangi üstünlüklerinin bulunduğu, atama ve görevlendirme yapılan bu okullara hizmet puanına göre atama sırasını bekleyen öğretmenlerin durumlarının ne olacağını ilgililere soruyoruz” şeklinde konuştu.
Atama ve görevlendirmelerle yerleri boşaltılan öğretmen kadrolarının ne zaman ve nasıl doldurulacağını, bu tür görevlendirmelerde hangi şartların esas alındığını tüm eğitim camiası tarafından cevap bekleyen sorular olduğunu vurgulayan Eğitim-Bir-Sen Niğde Şube Başkanı Özüdoğru şöyle devam etti:
“Niğdemizin ülke genelinde eğitim alanında son yıllarda göstermiş olduğu başarısını bu tür olayların olumsuz yönde etkileyeceği unutulmamalıdır. Ayrıca bu tür yanlış uygulamalar ilimiz genelinde görev yapan öğretmenlerimizin motivasyonunu bozacağından Eğitim ve Kültür şehri olarak anılan ilimizin sistemli bir başarı trendi yakalamışken yapılan yanlış uygulamalarla konuşuluyor olması tüm eğitim camiasını olumsuz yönde etkilemektedir. Eğitim-Bir-Sen olarak eğitim camiasını ilgilendiren bu tür yanlış olayların tüm eğitim camiası adına hukuki yollardan takipçisi olmaya devam edeceğimiz bilinmelidir.”
 
Editör: TE Bilişim