Eğitim-Bir-Sen Niğde Şube Başkanı Celalettin Özüdoğru, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in yaptığı açıklamalarla eğitim çalışanlarının moral ve motivasyonunu bozduğunu ifade ederek, “Bakan, eğitim çalışanlarının sabrı zorlanmamalıdır” dedi.

 

Eğitim çalışanlarının sıkıntılarının Kaf dağından büyük olduğunu belirten Özüdoğru, “Bu kadar sorun varsa, bu, Bakanlık yönetiminde zafiyet olduğunu gösterir. Sayın Bakan, eğitim çalışanlarının moral ve motivasyonunu bozmaya yönelik açıklamalar yapmak yerine, çalışanların sorunlarını çözmelidir. Gerçeği yansıtmayan raporlarla öğretmenlere hakaret edemezsininiz. Sayın Bakana çağrıda bulunuyorum: Artık eğitim çalışanlarını aşağılamaktan vazgeçiniz. Eğitimciler olmadan eğitimde başarıyı yakalamanız imkânsızdır.” şeklinde konuştu.



“Yükümüz ağır, zor zamanlar yaşıyoruz ama bizler zoru severiz” diyen Özüdoğru, sendikacılığın zoru kolaya dönüştürme sanatı olduğunu vurgulayarak, “Sendikacılık direnerek istediğini alma sanatıdır. Evet, sırtımızda büyük ve ağır bir yük var, toplu sözleşme yasası. Son 6 aydır hepimiz bununla yürümeye çalışıyoruz. İnşallah bu hafta içerisinde bu taşı sırtımızdan atacağız. Yasanın taleplerimiz doğrultusunda çıktığı o günü de milli bayram ilan edeceğiz” dedi.


Ek ödeme konusuna da değinen Özüdoğru, “Adamakıllı ek ödeme eğitimcinin hakkıdır. Yıllardır ‘eşit işe eşit ücret’ diyen bizleriz. Çıktı da ne oldu? Öğretmen ve öğretim elemanlarımız eşiti bulunamadığı (!) için kamuda en az maaşı alır duruma geldiler, getirildiler. Eşitlik, her zaman adalet değildir. Adaleti olmayan eşitlik, eşitlik değildir. Eğitimciler olarak adalet istiyoruz” değerlendirmesinde bulundu. 






Editör: TE Bilişim