Eğitim 2023 Derneği genel başkan yardımcısı Gazi Karabulut ve  Niğde il başkanı Cemal Sevim, Niğde valise Alim Barut’u makamında ziyaret etti.

 

         Il başkanı Cemal Sevim 2012 yılına eğitim ile ilgili projeleri ile gireceklerini belirtirken Ocak ayı içerisinde de Eğitim 2023 Derneği Niğde İl Temsilciliğinin açılışını gerçekleştireceklerini ifade etti.

 

         Genel merkezin ve il başkanlıkları marifeti ile yapılan çalışmaların değerlendirmesini yapan genel başkan yardımcısı Karabulut ise şu açıklamalarda bulundu:

 

“Eğitim 2023 Derneği olarak çıktığımız bu yolda gayemiz Türk toplumunun her ferdinin bilgide donanımlı; yürekte ise sevgi dolu olduğunu sağlamaktır. Bu hedefi gerçekleştirmek için derneğimizin bütün organları, il başkanlarımız, üyelerimiz, gönüllülerimiz büyük bir çaba sarf etmektedirler. Geçmişte yapmış olduğumuz çalışmalar, projeler, etkinlikler ilgililer tarafından büyük kabul görmüştür. Bu da bizlere kalıcı, ilmi ve kucaklayıcı daha büyük çalışmalar için şevk vermektedir. Bu arada bir hususu da belirtmek isterim ki; henüz öğrenim çağında olan fakat aileleri tarafından zorla evlendirilen kız çocuklarımızın feryadına kulak vermeli, bu konunun toplumun tüm kesimleri tarafından önemsenmesini sağlayarak, kız çocuklarımızın öğrencilik hayatını tamamlamalarını mutlaka sağlamalıyız. Önümüzdeki dönemde gerçekleştirmeyi planladığımız Lise Öğrencileri   için Kültürel Varlıkların Korunması,Üretilmesi ve Geliştirilmesi Resim Yarışması  düzenlenmiş olup, ilanının  bu ay içerisinde yapılması planlanmaktadır. Ödüllü olacak bu yarışın Ödül Töreninin ve Resim Sergisinin gerçekleştirileceği günde aynı başlıkla uzmanlar tarafından Panel gerçekleştirilecektir. Dil haftasında Uluslararası Katılımcılarla 2023’e Doğru TÜRKÇE Kurultayının gerçekleştirilmesi planlanan çalışmalarımız arasındadır. Bugüne kadar yaptığımız ve yapacağımız çalışmalarımızda Kurum ve Kuruluşlarla işbirliğini önemseyen, güçlü bir Eğitim Sistemine kavuşmak adına üreten ve üretilmesinde katkı bekleyen herkesle işbirliği yapma arzusunda olan bizler, “bireyde bilgi toplumda sevgi” anlayışı ile ülkemize ve insanlığa hizmet düşüncesi ile çalışmalarımızı planlıyoruz.

 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirten Vali Alim Barut da  insana yapılan yatırımın her şeyden daha değerli olduğunu ve bu tür faaliyetlerin topluma büyük katkı sağlayacağını belirtti.


Editör: TE Bilişim