NOHU Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezinde, 2018-2019 eğitim- öğretim yılında, Niğde Zübeyde Hanım Sağlık Yüksekokulu’ndan mezun olan hemşire ve ebeler için “Ant İçme” töreni düzenlendi.

Törene, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cahit Tağı Çelik, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Üner Kayabaş, Niğde Zübeyde Hanım Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Nil Bağrıaçık, akademik personel, davetliler ve çok sayıda öğrenci ailesi katıldı.

Programda, mezunlar adına konuşma yapan Yüksekokul birincisi Ülkü Karakuş, konuşmasında, “Yüksekokulumuz ant içme töreninde bulunmaktan,  bu mutlu günümüzü sizlerle paylaşmaktan ve arkadaşlarımı temsilen bu kürsüye davet edilmiş olmaktan dolayı çok mutluyum. Dört yılda aldığımız eğitimler bizi sadece Hemşirelik ve Ebelik mesleğine hazırlamadı. Aynı zamanda hayata da hazırladı. Değerli hocalarımız bizlere sadece hemşirelik ve ebelik mesleğinin rollerini, sorumluluklarını, mesleki bilgi-becerileri değil,  iyi insan olmayı, insana değer vermeyi, hastalarımıza kalpten bakım vermeyi, çalışkan olmayı, kendimize güvenmeyi, mesleğimizi savunmayı da öğretti. Huzurlarınızda değerli hocalarımıza, bizlere bu nitelikli eğitim öğretim ortamını sağlayan, her zaman yanımızda olan, bizlerden desteğini esirgemeyen Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar’a ve üniversite yönetimimize, okulumuz idari personeline teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“En büyük destekçilerimiz” şeklinde ifade ettiği, öğrenci ailelerine de teşekkür eden Ülkü Karakuş, sözlerini Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Sizler yeni Türkiye’nin genç evlatları! Yorulsanız dahi beni takip edeceksiniz, dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler, asla ve asla yorulmazlar. Türk gençliği gayeye, bizim yüksek idealimize durmadan,  yorulmadan yürüyecektir” sözleri ile noktaladı.

Niğde Zübeyde Hanım Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Nil Bağrıaçık, Ant İçme Töreninde yaptığı açıklamada, “Yüksekokulumuzun genç, dinamik ve deneyimli akademik kadrosu ile dört yıllık eğitimin sonunda, klinik bilgi ve beceriye, mesleki etik değerlere sahip mezunlar yetiştirmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Bu gün burada insan yaşamın tüm evrelerinde, insan, çevre ve sağlık odaklı çalışan ve insanlık var oldukça değerini yitirmeyecek olan hemşirelik ve ebelik mesleğine yeni adaylar katmaktan çok mutluyuz” ifadelerine yer verdi.

Doç. Dr. Nil Bağrıaçık, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi  Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar’a ve üniversite yönetimimize verdikleri destekler dolayısıyla teşekkür ettiği konuşmasının son bölümünde, “Sevgili Hemşireler ve Ebeler, sizleri üniversitemizden uğurlarken, yaşamınızın her döneminde sağlıklı, başarılı ve mutlu olmanızı diliyorum. Aynı zamanda bilgi ve becerilerinizi sürekli geliştirmenizi, yeniliklere açık olmanızı özellikle istirham ediyorum. Unutmayın ki sizler sağlık ekibinin en önemli üyelerinden birisiniz. Güler yüzünüzü asla kaybetmeyin” ifadelerini kullandı.

Programdaki son konuşmayı yapan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cahit Tağı Çelik ise konuşmasında, eğitimin aileden başladığını belirterek, “Öğrencilerimizin ailelerine, çocuklarına bir hayat boyu verdikleri destekler dolayısıyla teşekkür ediyorum” dedi ve okul hayatlarını başarı ile tamamlayarak yeni bir hayata başlayacak olan öğrencileri de ayrıca tebrik etti.

Mezun olacak öğrencilere, üniversitemiz ile bağınızı koparmayın diyen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cahit Tağı Çelik, “Üniversitemizde eğitiminizi tamamladınız ve büyük ailemizin bir parçası oldunuz, hocalarınız ve üniversitemiz ile sürekli iletişim halinde olun, sizlere hayatta başarılar diliyorum” ifadeleri ile konuşmasını sonlandırdı.

Program kapsamında, Üniversite Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı öğrencileri tarafından, Şerife Sarıgül’ün şefliğinde müzik dinletisi gerçekleştirildi.
Program, Ebelik Bölümü ile Hemşirelik Bölümü öğrencilerinin Ant İçmesi ve mezuniyet belgelerini almalarının ardından sona erdi.
 
 
 
Editör: TE Bilişim