Şehit Varol Tosun Ortaokulu rehberlik servisi tarafından düzenlenen “Kariyer Günü” etkinliklerinin bu haftaki konuğu Cumhuriyet Başsavcısı Harun Karahan öğrencilerle bir araya geldi.

Öğrencilere hukuk alanıyla ilgili bilgi veren Karahan; hâkimlik, savcılık mesleğinin öneminden, mesleki yeterliliklerinden, çalışma koşullarından ve bu süreçte çıkılan kariyer basamaklarından bahsetti.

Niğde’de 72 bin öğrenci bugün ders başı yapıyor Niğde’de 72 bin öğrenci bugün ders başı yapıyor

Öğrencilere planlı ve programlı çalışmaları tavsiyesinde bulunan Cumhuriyet Başsavcısı Karahan; “ Sosyal faaliyetlerinde de ders çalışma süreçlerinde de planlı olmaları ve her planlamanın kararında olması gerektiğini ifade etti.

Öğretmenlerin çok değerli olduğunu belirten Karahan, bu süreçte öğretmenlerinin ve ailelerinin tavsiyelerine uymalarının onlara fayda sağlayacağını belirtti. Öğrencilerden gelen motivasyon sorusuna ise zaman zaman herkesin motivasyon düşüklüğü yaşayabildiğini ancak umutsuzluğa kapılmadan çalışmaya devam etmenin en önemli nokta olduğunu vurguladı.

Öğrencilerden gelen adalet duygusu sorusunu yanıtlayan Karahan, ilk başta ailelerine, arkadaşlarına, çevrelerine bu duyguyla yaklaşmaları, merhamet ve adalet terazisini dengede tutmaları, fevri olmamaları ve sakin kalabilmeyi alışkanlık haline getirmeleri tavsiyelerinde bulundu.

Öğrencilerden gelen “Tekrar meslek seçme şansınız olsa bu mesleği seçer miydiniz?” sorusunu Karahan, mesleğini çok sevdiğini, yine olsa bu mesleği seçeceğini ifade ederek yanıtladı.

İleride hukuk okumak isteyen öğrencilere; bu mesleği tavsiye eden Karahan, meslek seçiminde ne istediklerini düşünüp karar vermelerinin önemli olduğunu ama daha da önemli olanın düzenli çalışmak olduğunu belirtti.

Öğrencilerin sorularıyla devam eden söyleşide samimi ve keyifli anlar yaşandı. Okul Müdürü Niyazi Meral kariyer planlama söyleşilerinin öğrenciler üzerinde yarattığı olumlu etkiden bahsederek katılımları için Cumhuriyet Başsavcısı Harun Karahan’a teşekkür etti. Program öğrencilerle hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

Editör: TE Bilişim