Niğde İl Milli Eğitim Müdürlüğünce 2014 yılında yatırım planına alınan Çiftlik Kula köyü 12 derslikli ilkokul inşaatı tamamlandı.

Niğde Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada; Çiftlik Kula Köyünde 3080 m2 arsa üzerine inşa edilen okulun toplam 1720 m2 kapalı alanı ve 2500 m2 bahçesi bulunuyor. Geçtiğimiz Eğitim-Öğretim yılında Kula Ortaokulu ve Kula İlkokulu 17 derslikli aynı binada eğitim öğretim verirken tamamlanan yeni ilkokul binasıyla hem ilkokul hem de ortaokul müstakil binada eğitim verecek. 305 öğrencisi ve 11 şubesi bulunan Kula İlkokulu tamamen yeni proje ile yapılan okuluna kavuştu. Okul bünyesinde 12 dersliğe ek olarak 2 adet anasınıfı şubesi, fen laboratuvarı, bilgisayar laboratuvarı, öğretmenler odası, 3 adet idareci odası, öğrenci kantini ve çok amaçlı salon bulunuyor.
        

Öğrencilerin daha ferah ve temiz bir ortamda eğitim almaları düşüncesiyle okul binasının bütün sınıfları ve koridorları zemin mermer, duvarlar granit malzeme ile kaplandı. Öğrenci lavabolarında fotoselli bataryalar kullanılarak su tasarrufu amaçlanmış olup 16 adet güvenlik kamerası ile de okulun iç ve dış güvenliği sağlanmış olacak" denildi. 

Editör: TE Bilişim