CHP Niğde Lise Komisyonu  Başkanlığı, Ülkemizin ve Niğde’nin eğitim sorunları ile ilgili bir basın açıklaması yaptı.

Lise Komisyon Başkanlığı adına yapılan açıklama da; “2 yıldır eğitimi allak bullak ettiler.  Her sene sistem yenileniyor öğrenciler her sene mağdur oluyor, Hükümete  soracak olursak,  ülkemizde eğitim dünya standartında . Bu sene yeni  sistem (TEOG) ile birlikte her sene olduğu gibi yine öğrenciler mağdur,  1.dönemdeki Teog’da örnek soru diye gerçek sorular açıklandı, Son bir hafta kala yeni  sorular hazırlandı, yanlış sorular yine çıktı.

2.Dönemde’ki  Teog sınavında  ise 1.dönemden ders alınmadı yanlışlar yine çıktı sonuçlar  geç açıklandı. Bütün bunların  ardından "Mahkemenin iptal kararı ile   öğrencilerin puanları yeniden hesaplandı. Şu anda  sınava giren neredeyse bütün öğrenciler tercih yaparken, yeniden yüzdelik dilim  hesabı yapılıyor.  Öğrencilerin yeniden hesap yapıldığından bilgisi yok. Milli Eğitim Bakanlığı 4+4+4 sistemiyle 200 bin öğrencinin okula devam edememesini sağladı. O kadar saçma, o kadar karmaşık bir düzen getirdiler ki veliler öğrencilerini nereye kayıt ettireceklerini bilemediler.  Orta öğretimde okuyan öğrenciler tercihlerini yapacaklar ve yüzdelik dilimlerinin değiştiğini onlar bile bilmiyorlar” denildi.

 Açıklamanın devamında ; “Biz CHP Niğde Lise Komisyonu olarak bu ani değişimleri, ani kararları takip etmekte zorluk çekiyoruz. Göreceksiniz bu kardeşlerimizden birçoğu yine mağdur olacak. "Nabi Avcı  resmen öğrencileri ve eğitimi uçuruma sürüklüyor. Buna acilen açıklık getirmesi  lazım, açıklık getiremiyorsa acilen istifa etmelidir aksi takdirde  ; Teog'daki yüzdelik dilim hesaplama sistemindeki  hatalar nedeniyle birçok orta öğretimdeki öğrenci diğer eğitimine devam edemeyecek ve okul dışı kalacaktır.

Türkiye'yi bir felaket beklemektedir. Milli Eğitim bakanliğini tekrar istifaya davet ediyoruz. Teog yerleştirmelerinde  torpiller, haksızlıklar vardı ve şimdi nakil işlemlerinde de bu torpil ve haksızlıklar devam ediyor. Dün açıklanan nakil işlemlerinde bu yine kanıtlandı. Milli Eğitim Bakanlığı ya göreve yada istifaya. Bu yaptığınız haksızlıkların, yolsuzlukların hesabını vereceksiniz.
Bunun hesabını soracağız, zannetmeyin ki  kalır öbür dünya ya, öbür dünyada Allah’a hesabını verirsiniz o ayrı ama bu halka yapılan haksızlığın hesabını vereceksiniz.

 

Editör: TE Bilişim