Çavdarlı'da sınavlarda başarılı olacak öğrencilere bilgisayar ve altın hediye edildi. Bir yıl önceden hazırlanarak okulda sergilenen ödüller yapılan bir törenle başarılı öğrencilere dağıtıldı.
 
Niğde merkeze bağlı Çavdarlı Kasabası Şehit Erdal Ünlü İlköğretim Okulu örnek bir davranışa imza attı. Veli ve okul idaresi işbirliği ile 2010 yılında Seviye Belirleme Sınavları'nda başarılı olan öğrencilere 3 adet bilgisayar ve 3 altın hediye edildi. Verilen ödüller öğrencilerin görebilecekleri bir yerde bir yıl boyunca sergilendi.
 
SBS’de başarılı olan öğrencilere kasaba sakinlerinden ve Fransa’da yaşayan iş adamı Vedat Gündoğan tarafından alınan ödüller törenle öğrencilere dağıtıldı. Törene Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İsmail Karacan, okul müdürü Mehmet Turgut ve okulun eski müdürü Kadir Ürük katıldı.
Törende bir konuşma yapan Kadir Ürük, "Bu ödüllerle amacımız öğrencilerimizin başarısını artırmaktır. Ödül olarak SBS'de okulumuzun 6, 7 ve 8. Sınıflarında birinci olacak öğrencilere birer bilgisayar verilirken; 3, 4 ve 5. Sınıflarda sınavlarda en başarılı olan öğrencilere 3'er adet yarım altın hediye edildi." şeklinde konuştu.
Tüm Niğde'de olduğu gibi Çavdarlı'da da sınavlara hazırlıkların yoğun bir şekilde devam ettiğini belirten Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İsmail Karacan da, okulun örnek alınması gereken bir uygulama yaptığını söyledi. Çavdarlı'da bu güzel projeyi görmekten memnun olduğunu vurgulayan Karacan, "Bu düşüncelerinden dolayı okul idarecilerimize ve bu ödülleri okulumuza kazandıran hayırseverimize teşekkür ediyorum. Bu ödül okulumuzdaki bütün öğrencileri motive edecek ve okulumuzun başarısının artırmasına sebep olacaktır. Bu ödül aynı zamanda diğer okullarımıza da örnek olacaktır" dedi.
 
Editör: TE Bilişim