Cumhurbaşkanlığı tarafından başlatılan “Türkiye Okuyor” kampanyası etkinlikleri kapsamında Niğde Fatih Anadolu Lisesi tarafından, Niğde Ticaret ve Sanayi Odası sponsorluğunda Liseler Arası Ödüllü Kitap Okuma Yarışmasının ilk yazılı sınavı yapıldı.
Öğrencilerin kitap okuma alışkanlığı kazanmasını sağlamak, onların okuyan, araştıran, sorgulayan bireyler olmasını temin etme amacıyla Fatih Anadolu Lisesi tarafından dört yıldır düzenlenen "Liseliler Okuyor" adlı yarışmanın test sınavı geçtiğimiz Cumartesi günü okulda yapıldı.
Fatih Lisesi’nde 16 salonda 230 öğrencinin katılımıyla yapılan sınavda okulun öğretmenleri gözetmenlik yaptı. Öğrenciler içeride ter dökerken veliler de bahçede öğrencileri bekledi.
Dört yıldır düzenlenen ve artık geleneksel hale gelen “Liseliler Okuyor” kitap okuma yarışmasıyla Niğde genelinde 15 bin öğrenci 10 ayrı kitap okudu.
Fatih Anadolu Lisesi Müdürü Hilmi Arala Niğde genelinde bulunan lise öğrencileri arasından seçilen 230 öğrencinin sınava girdiğini belirterek; “Okullardan bize bildirilen öğrencilerimizi bugün test sınavına tabi tuttuk. Komisyonumuz tarafından seçilen ve öğrenciler tarafından okunan on kitaptan toplam 100 soru soruldu. Test sınavında başarılı olan 50 öğrencimizi tekrar sınava tabi tutacağız ve kazananları belirleyeceğiz” dedi.
Yarışmanın genel sponsorunun Niğde Ticaret ve Sanayi Odası olduğunu vurgulayan Hilmi Arala, “Bu yılki yarışmanın bütün mali giderleri odamız tarafından karşılanmaktadır. Kültüre ve eğitime verdiği katkılardan dolayı Niğde Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Serdar Ecemiş ve Yönetim Kuruluna öğrencilerimiz adına teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Niğde'de okullar arası yapılan yarışmalar arasında ödüllerinin en yüksek olan ve dört yıldır düzenlenen bu yarışmada birinci olacak öğrenci ve okulu büyük ödülün sahibi olacak. Birinci olacak öğrencinin iki tam ve bir çeyrek altın, okulunun da bir netbook ile ödüllendirileceği yarışmada ilk 10’a giren öğrencilere de Cumhuriyet altını ve başarı belgesi verilecek.
Yarışma 18 Nisan 2011 tarihinde sona erecek ve kazanan öğrenciler açıklanacak. 21 Nisan’da İl Kültür Merkezinde yapılacak bir törenle öğrencilere ödülleri verilecek.
 
Editör: TE Bilişim