Geçtiğimiz gün Hayırseverler Esin ve Atıl Ekemen çiftinin vefat eden çocukları Onur Ekemen adına yaptırdığı  okulun açılışı yapıldı.  (Dikkatimizi çekti, bu güne kadar hayırseverlerin yaptırdığı bütün okul açılış törenleri,  bakan düzeyinde yapıldı ama bu açılışa Niğde Milletvekileri bile katılmadı. Sadece mesaj gönderdiler.  Ama Niğde’de iki tane itfaiye hizmete konuyor veya bir sergi açılışı yapılıyor Niğde protokolü eksiksiz orada… Hayırsever onurlandırılmak ister.  Neyse, konu bu değil)  

Yorum: Selim GÖKEL

Bu okul açılışı sırasında Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat konuşmasının son bölümünde Vali Ertan Peynircioğlu’na hitaben “Sayın Valim, Bor’da hayırseverlerimiz okul yönünden ciddi yardımlar yaptılar.  Okul işlerimizde epey aşama kaydettik. Tabi ki Sayın Valimden de şunu rica ediyorum. Okul işlerimizi hallettik, ama şimdi öğretmenlerimiz için güzel bir  Öğretmen Evi Bor İlçemize yakışır diye düşünüyorum ve en kısa zamanda da bunun açılışında buluşuruz diye umuyorum” dedi.
 
Başkan Sıtkı Erat’ın Öğretmen Evi isteğinin yıllardır atıl durumda bulunan Adliye Lojmanının olduğu yere yapılmasını istediğini biliyoruz.  Şuan ki Öğretmen Evi Belediye Binası ile bitişik, bina küçük ve yetersiz. Yeni Öğretmen Evi yapılması ile bu binanın belediye binasına katılması ve Belediye binasının daha geniş alanda hizmet vermesi düşünülüyor.

ÖĞRETMEN EVİ İSTEĞİ ÇOK GÜZEL

Yaklaşık 20 yıldır kullanılmayan bu bina Okçu Yolu kavşağında, köşede,  rantı yüksek güzel bir yerde. Tahrip olmuş dökülüyor. Geçmişte uçucu madde içenlerin mekanı olduğu şeklinde haber de yapmıştık.  Hiç bir şey yapılmadı kendiliğinden birilerinin üzerine yıkılması bekleniyor.

Niğde-Bor yolu üzerinde bulunan bu çürüyen binanın bahçeli şekilde  Bor Öğretmen Evi olarak kazandırılması düşüncesi çok isabetli. 

Ama bina belediyenin değil…  İşte bu yüzden Başkan Erat, Vali’den yardım istedi… Haklı bir talep…   Vali Ertan Peynircioğlu’ndan cevap bekleniyor…

Takip edeceğiz…
 
BİR İTİRAZIMIZ VAR SAYIN BAŞKAN!

Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat’ın Onur Ekemen İlk ve Ortaokulunu açılışı sırasında yaptığı konuşmanın bir yerine itirazımız var.

Başkan Erat diyor ki” Okul işlerimizde epey aşama kaydettik….  Okul işlerimizi hallettik…

Hayır Sayın Başkan…   Okul işlerimizi halledemedik… Epey aşama da kaydedemedik. 

Haberiniz yok galiba!

Bor Mehmet Güleç Ortaokulu derslik yetersizliğinden 5’inci sınıf öğrencilerinin oluşturduğu iki sınıf başka bir ilk okulda ders görüyor.  Yani okul da iki sınıf başka bir okula taşındı. Birinci dönem C ve D şubesi, ikinci dönem A – B şubesi taşınacak. 

Hani 4+4+4’dü… Hani ilkokul ile ortaokul bahçede bile bir arada olmayacaktı.

Sınıflardan da haberiniz yok galiba…  Geçtiğimiz sene 25 kişilik sınıflar bu sene 35’e yaklaştı.  Üstelik sınıflar da küçücük. Öğretmen arada gezemiyor, öğrenci yanına gelemiyor, tahtaya kadar sıra dolu.

Bu okulda sosyal salon yok… Spor salonu yok… Labaratuvar yok… Matematik ve Türkçe Öğretmeni yok…

Bunlardan da haberiniz yok!

Sadece sizin mi haberiniz yok?

Niğde Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar’ın da haberi yok!

Niğde Valisi Sayın Ertan Peynircioğlu’nun da haberi yok!

Sayın İktidar Vekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ve Erdoğan Özegen’in de haberi yok!

Borlunun haberi oldu ama,


Borlu unutmaz!
Editör: TE Bilişim