Bilindiği gibi 12 Eylül Anayasasında önemli değişikler için halk referandumu yapıldı ve %58 ile değişiklik onaylandı.
 Bu yapılan değişiklik ile darbe izlerinin silineceği, 12 Eylül mağdurlarının yürek acısının biraz olsun hafifletileceği ve darbecilerin yargılanacağı söylenmişti.
 Nitekim 12 Eylül 2010 tarihinin hemen ertesinde 12 Eylül Darbesinin sembol ismi Kenan Evren’in yargılanmasının önünün açıldığını söyleyen birçok vatandaş ve sivil toplum kuruluşu Kenan Evren’in yargılanması için yargıya başvurdu.
 Türkiye’mizde bu gelişmeler olurken Bor İlçemizin göbeğinde adını 12 Eylül Darbesinin sembol ismi Kenan Evren'den alan Okulun adının değiştirilmesi için en ufak bir girişim olmuyor.
 Okulun bulunduğu Mehmetçik Mahallesi sakinleri ve veliler ise “12 Eylül Referandumunda önce birçok ilde sivil toplum örgütlerini, idareciler ve velilerin girişimleri ile darbeci Kenan Evren’in ismi okul tabelalarından silinirken Bor’da ise bu konuda kimsenin bir harekette bulunmaması anlaşılır gibi değil. Darbe diyince ilk akla gelen isim olan “Kenan Evren” ismini taşıyan bir okulda nasıl Demokrasi Eğitiminin verilebileceğini ise yetkilere ve uzmanlara sormak gerekiyor. Okulumuzun adının Mehmetçik olmasını istiyoruz ” diyerek tepkilerini dile getiriyorlar.
 
Editör: TE Bilişim