Büyük Önder Atatürk’ün 24 Kasım 1928 tarihinde Millet Mektepleri Başöğretmenliği’ni kabul etmesinin 82.nci, bu anlamlı günün öğretmenler günü olarak kutlanmaya başlanmasının ise 30.ncu yılı, tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de gerçekleştirilen etkinliklerle kutlandı.
 
Törenler ilk olarak saat 09.30’da Eski Hükümet Binası  önündeki Atatürk anıtına İlçe Protokolününün sıra ile çelenk sunulması, saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Çelenk koyma töreninin ardından saat 10.00’da Bor Kız Meslek  Lisesi Sosyal salonunda kutlama programına devam edildi. Kutlama programına Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Garnizon Komutanı İkmal Albay Muzaffer Karagöz, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Bayat, İlçe Milli Eğitim Müdürü Adnan Solak, Ak Parti İlçe Başkanı Yavuz Ergun, CHP İlçe Başkanı Emekli Öğretmen Mahmut Temeltaş, MHP İlçe Başkanı Mustafa Tecimer, Atatürkçü Düşünce Derneği Bor Şube Başkanı Emekli Öğretmen Ganime Şeren, Milli Eğitim Şube müdürleri, Okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını İlçe Milli Eğitim Müdürü Adnan Solak yaptı. Solak konuşmasında öğretmenlik mesleğinin önemine değinerek, tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler gününü kutladı. Emekli öğretmenler adına bir konuşma yapan Nazife Yazar konuşmasında Eğitim’in gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin üzerinde önemle durdukları bir konu olduğunu söyledi. Eğitim sistemlerini sağlam temeller üzerine oturtan ve sürekli yenileyen ülkelerin, dünya devletleri arasında önemli yer edindiğini belirten Salar, “Ülkelerin gelişmişlik seviyesi eğitim seviyesine bağlıdır. Bu yüzden bu kutsal görevi yürüten öğretmenlerimize çok görevler düşmektedir. Genç öğretmen arkadaşlarıma bu kutsal görevde başarılar diliyorum ” dedi.
 Dünyada ve ülkemizde memurundan amirine, çiftçisinden esnafına kadar tüm insanların öğretmenlerin elinde şekillenen birer hamur olduğunu ifade eden Salar, toplumu şekillendiren, bizlerin elimizdeki hamurun kalitesi ne olursa olsun mahir birer usta gibi elimizden gelen gayreti göstermeliyiz” diye konuştu.

Tören öğretmenler ve öğrenciler tarafından hazırlanan öğretmen konulu  tek perdelik oyunlar,şiir dinletileri ile devam etti. Mesleğe yeni başlayan öğretmenlerin yemin edip görev başı yapmasının ardından ise emekli öğretmenlere çiçek buketi takdim edildi.İlçe genelinde yapılan “Öğretmen” konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

24 Kasım Öğretmenler günü kutlama programı, İlçemiz Müzik Öğretmenleri tarafından hazırlanan Niğde yöresi Türk Halk Oyunları gösterileri ile sona erdi.




Editör: TE Bilişim