Bor Toki Anaokulu  Bor İlçesi Merkez kasaba ve köy okullarında eğitim gören okul öncesi eğitim öğrencileri arasında 1. Masal Anlatma Yarışması ödül töreni düzenledi.

Okul öncesi dil gelişimini, Masala olan ilgiyi artırmak, çocukların Türkçe dil seviyelerini görmesini sağlamak,  kendine güven duygusunu ve okulunu temsil etme sorumluluğunu geliştirmek amacıyla Bor İlçe geneli anasınıfı öğrencilerini kapsayan masal yarışması sonuçlandı.
 
Bor Belediyesi Halil Nuri Yurdakul Kültür Merkezi’nde  yapılan törene Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Fatih Dağlı, bazı Milli Eğitim Şube Müdürleri Fatih Altan, Hacı Özmen, Cihat Şola, Okul Müdürleri Ahmet Saltık, Ertan Sök, Hakan Korkmaz, Musa Dalkılıç, veliler ve öğrenciler katıldı.
 
Okul Müdür Ayhan Gülen,  kaybedeni olmayan şeklinde açıkladığı yarışmanın amacını; Erken yaşta dil gelişimi çocuğun bireysel ve sosyal gelişimi için  çok önemli bir değere sahiptir. Dilin sağlıklı bir şekilde gelişmesi çocuğun diğer gelişimlerini de olumlu yönde etkiler. Bu yüzden dil gelişimine önem verip en etkin olduğu çağda yani okul öncesi dönemde bu alanda bol bol çalışmalar yapılmalıdır. Dilin çok önemli olduğu herkes tarafından bilinmekle birlikte buna çok fazla önem verilmemektedir. En önemli unsur bu dönemde çocukların dil gelişimini ilerletmek ve bunu yaparken farkı metotlar kullanarak dili daha da zenginleştirmektir. Çocuklara drama, oyun, tiyatro, şiir, tekerleme, parmak oyunları, hikâye anlatma, tekrarlama, yorumlama gibi çalışmalar yaptırtarak hem dili düzgün kullanmayı öğretebilir hem de bunu yaparken çocuğun zevk almasını sağlayabiliriz. Çocuk bundan zevk alırsa bu çalışmaları daha çok yapar bu sayede dil gelişim dönemini çok iyi bir şekilde geçirmiş olur. Yani daha iyi bir diksiyonu, daha bir kelime haznesi, daha etkili bir konuşması, bunlara bağlı olarak da daha iyi bir sosyal çevresi oluşur.”dedi.
 
Gülen ;” Bor merkez, kasaba ve köy okullarımızdaki, okul öncesi eğitim alan çocuklarımız için düzenlediğimiz “Masal Anlatma Şöleni’ne hepiniz hoş geldiniz. Kaybedeni olmayan, bu şölenin gerçekleşmesinde; Maddi ve Manevi desteğini esirgemeyen Bor Belediye Başkanımız Sıtkı ERAT’a, Jüri üyelerimize, Bor ve Niğde esnaflarımıza, değerli basın mensuplarımıza ve katılımlarınızla bizleri onurlandıran siz kıymetli misafirlerimize teşekkür ediyorum.”dedi.
Renkli sahnelerin ve performansların yaşandığı yarışmaya;
Kamil Alakuş İlkokulu’ndan Rana BAYSAK
Cumhuriyet İlkokulu’ndan Zehra DEMİR
Fahri Kirt Ortaokulu’ndan Yağmur FINDIK
Asım Eren Ortaokulu’ndan Berru SÖK
Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu’ndan Hayat Su DUMAN
Bor Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nden Habibe Nazlı YÜCEL
Mehmet Güleç İlkokulu’ndan Furkan Efe ADAK ve Betül İrem ÖZAT
Toki Anaokulu’ndan Asya AFŞAR, Azra Ceren OLGUN, Özgür ÖZYÜKSEL ve   Öykü Zeynep TANIR katılmıştır.
 
Jürinin değerlendirmesinde;
 
Fahri Kirt Ortaokulu’ndan Yağmur FINDIK “Üç Kuzu” isimli masalı ile 1. Oldu,   Tablet, Plaket, Masal Kitabı, Oyuncak ve Madalya
Toki Anaokulu’ndan Özgür ÖZYÜKSEL “Karga ile Tilki” isimli masalı ile 2.olarak, Tablet, Plaket, Masal Kitabı ve Madalya  
Bor Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nden Habibe Nazlı YÜCEL “Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler” isimli masalı ile 3. olarak; ” Tablet, Plaket, Masal Kitabı ve Madalya
Cumhuriyet İlkokulu’ndan Zehra DEMİR “Hayvanların Gökdeleni” masalı ile Jüri Özel ödülü olarak; Plaket, Masal Kitabı ve Madalya kazandılar
 
Katılan diğer öğrencilere günü anısına Madalya ve Hikâye Kitabı verildi.
 
Tüm katılan öğrencilerin öğretmenlerine de  Teşekkür Belgesi takdim edildi. 



Editör: TE Bilişim