2013-2014 Eğitim-Öğretim yılında Bor Kaymakamlığınca uygulamaya konulan Başarıda Olumlu Rekabet (BOR) Projesi kapsamında başarılı olan öğretmen ve okul yöneticilerine ödülleri kaymakamlık toplantı salonunda düzenlenen törenle verildi.

Haber-Foto: Yasin BEKİŞ



 

Törene Bor Kaymakamı Abdullah KÜÇÜK, Bor Belediye Başkanı Sıtkı ERAT, Niğde Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekan Vekili Doç. Dr. Kamil İŞERİ, Öğretim Görevlisi Kemal MERT, İlçe Milli Eğitim Müdürü Celalettin ÖZÜDOĞRU, şube müdürleri, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

 

Bor’daki eğitim kurumlarında objektif kriterler belirlenerek adil bir ödüllendirmenin sağlanması, böylelikle motivasyonun yükseltilmesi, öğretmenlerimizin olumlu bir rekabet ortamında kendilerini ve eğitim çevresini geliştirerek kaliteyi artırma nihai hedefi taşıyan “Bor Projesi” danışma kurulunda Niğde Üniversitesi Eğitim Fakültesinde görevli 4 akademisyen, proje yönetim kurulunda ise ilçemizdeki 4 farklı sendika temsilcisi görev yaptı.

 

Bor projesi kapsamında mesleki ve diğer alanlarda kitap okuma, düzenlenecek seminerlere katılma, kitap okumayı teşvik etme, öğrencileri evlerinde ziyaret etme, sosyal kültürel ve sportif yarışmalara öğrenci hazırlama, projelere aktif katılma, sigaradan uzak durma, hakemli ve bilimsel dergilerde makale yazma gibi kriterler belirlenerek eğitimcilerin bu hedeflere ulaşması istenmişti.

16 ÖĞRETMENE CUMHURİYET ALTINI... 5 ÖĞRETMENE  5 YILDIZLI OTELDE 5 GÜN TATİL

Bor’daki eğitim kurumlarında görev yapan 966 öğretmen ve eğitim yöneticisi ulaşılması istenen hedefler doğrultusunda geliştirilen kriterlere göre yapılan objektif ve şeffaf değerlendirme neticesinde alanında üstün performans gösterdiği tespit edilen 33 eğitimciye başarı belgesi, 16 eğitimciye cumhuriyet altını ve 5 öğretmen çifte Antalya’da 5 yıldızlı otelde 4 gece 5 gün tatil hediye edildi.

 

Törende bir konuşma yapan Bor Kaymakamı Abdullah KÜÇÜK “ Projeye aktif katılımlarından dolayı eğitimcilere teşekkür ederek, kaymakamlığımca yürürlüğe konulan bu projenin temelinde adalet, öğretmene güven, saygı ve şeffaflık vardır. Eğitimcilerimizi performansından dolayı tebrik ediyorum. Önümüzdeki yıl öğretmenlerimizden daha fazla sayıda katılım ve üst düzey performans bekliyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.“ dedi.


Editör: TE Bilişim