Bor Şehit Ömer Halisdemir İmam Hatip Lisesi öğrencileri arasında büyük ödüllü ilmihal yarışması düzenlenmişti. Yarışmada dereceye giren öğrenciler belirlendi ve ödülleri verildi.
 
 
 
İlmihal bilgisini kavratmak, kulluk için amelde gerekli olan esasları öğretmek, kitap okuma alışkanlıklarına katkıda bulunmak, öğrencilerimizin dini duyarlılığını geliştirmek, temel dinî bilgilerin öğrenilmesini teşvik etmek; öğrencileri okuyan, düşünen ve okuduklarıyla hayatına yön veren bireyler olarak yetişmesine katkıda bulunmak, İslam Dinini sahih kaynaklardan öğrenilmesi sağlamak amaçlarıyla Şehit Ömer Halisdemir Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri arasında büyük ödüllü ilmihal yarışması düzenlenmişti. Yarışmada dereceye giren öğrencilerin ödülleri verildi.
 
Okul Müdürü Yasin Şanlıtürk törende yaptığı konuşmasında “İslam dininin hükümleri ve temel prensiplerinin asıl gayesi, insanın dünyada ve ahirette mutlu olmasını sağlamaktır. Dinimiz, bize bu mutluluğun aydınlık yolunu göstermiş, görev ve sorumluluklarımızı bildirmiştir. Bu mutluluğa ulaşabilmemiz, yükümlü olduğumuz görevleri yerine getirmemize bağlıdır. Bu ise doğru ve yeterli bir dinî bilgiye sahip olmakla mümkündür. “Bilmemek” dinimizde geçerli bir mazeret değildir. Böyle bir mazeret ileri sürmekle insan sorumluluktan kurtulamaz. Çünkü ilk emri “Oku” olan dinimiz, ilim öğrenmeyi her Müslümana farz kılmıştır. Bu sebeple Müslümanın başta gelen görevlerinden birisi, din ve dünya işlerinde gerekli olan bilgileri doğru olarak öğrenmesidir.” dedi.

Ödül törenine İlçe Milli Eğitim Müdürü Celalettin ÖZÜDOĞRU, Bor Vergi Dairesi Müdürü Fatih ÇİMENCAN ve okul müdürleri katıldı.
Yarışmada:
1.      ’ye 1.000 TL.
2.      ‘ye 750 TL.
3.      ‘ye 750 TL
4.      ‘ye 500TL
5.      ‘ye 250 TL.
6.      Ve 10. ‘ya bir çift ayakkabı verildi.
 
Yarışmada birinci olan Esra Binyıldırım 1.000 TL.,
ikinci olan Mehmet Demiray 750TL.,
üçüncü Beyza Elgin 750 TL.,
dördüncü Hanife Öztürk 500 TL.,
beşinci Ebru Edanur Çakmak 250 TL.,
ve Ayşegül Şen, Bayram Çakmak,  Türkan Ataseven, Esra Özdin, Rabia Arı ise  ayakkabı ile ödüllendirildiler.
 
Editör: TE Bilişim