Niğde'nin Bor ilçesinde hizmet veren Ahmet Kuddusi Huzurevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde açılan okuma yazma kursunu tamamlayan yaşlılar diplomalarını aldı.



Bor Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan okuma yazma kursunda ders veren sınıf öğretmeni Ali Demir, "Rehabilitasyon merkezinde fiziksel engelli yaşı 50 ile 83 arasında olan 12 hafta boyunca toplam 120 saat ders verildi. Kursa katılan yaşlılarımıza 12 haftanın sonunda bugün diplomalarını vermek beni çok mutlu etti."dedi.

Huzurevinde açılan okuma yazma kursiyerlerinin diploma törenine Bor Kaymakamı Muammer Balcı ve Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat katıldı. Kursiyerlere diplomalarını Kaymakam Balcı ve Erat verdi.

Ahmet Kuddusi ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Selahattin Yücel, "Okuma yazma bilmeyen kalmasın projesiyle huzurevimizde kalan yaşlılarımıza böyle bir kurs açtık. Onlarda, yaşlarına rağmen okuma ve yazmayı öğrenme aşkını azmini görmek beni duygulandırdı. Bugün burada 15 yaşlımız okuma yazma öğrenerek diplomalarını aldılar. Bizlere bu projede destek veren Bor kaymakamımıza ve belediye başkanımıza teşekkür ediyorum." dedi.

Editör: TE Bilişim