3 Haziran 2021 tarihinde gerçekleştirilen 3. Ulusal Bilim Kampı Ödül Töreninde  Bor Şehit Ramazan Konuş Fen Lisesi  öğrencileri Toprak Ekin YÜKSEL ve Muhammed Emir ÖZKARA, Bilgisayar Bilimi Öğretmeni  İsmail KİRAZ Danışmanlığında hazırlanan Eğitimde Dijitalleşme kategorisinde "Türkçe Yazılım Dili" projesi ile Türkiye Birinciliği almaya hak kazandılar. 

İlk defa 2017 yılında düzenlenen ve geleneksel olarak devam eden Ortaöğretim Genel Müdürlüğüne bağlı Özel Program ve Proje Uygulayan Eğitim Kurumları Ulusal Bilim Kamplarının dördüncüsü, 11 Şubat 2020 tarihinde Konya Dedeman Otel'de düzenlenen açılış programı ile başladı. Açılış programına; Konya Vali Yardımcısı Mehmet Aydın, Konya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa UZBAŞ, Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Yusuf BÜYÜK, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cem ZORLU, Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Mehmet BÖLÜCEK, Konya İl Millî Eğitim Müdürü Seyit Ali BÜYÜK, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa ŞAHİN, Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Babür ÖZÇELİK, farklı illerin İl Milli Eğitim Müdürleri, protokol mensupları, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Özel Program ve Proje Uygulayan Eğitim Kurumlarının (Proje Okulları) yönetici, öğretmen ve öğrencileri arasındaki iletişim ve etkileşimi artırmak, öğrencilerin gözlem, keşif, sorgulama, problem çözme ve model oluşturma becerilerini geliştirmek ve onları bilimsel çalışma yapmaya teşvik etmek amacıyla, Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü, Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörlüğü iş birliğinde, Konya İl Millî Eğitim Müdürlüğünün ev sahipliği, Meram Fen Lisesi Koordinatörlüğünde düzenlenen ve 11-14 Şubat 2020 tarihleri arasında Konya'da devam edecek olan IV. Ulusal Bilim Kampında;

NÖHÜ'de Güneş Pillerinin Verimliliği Yüzde 40 Artırıldı NÖHÜ'de Güneş Pillerinin Verimliliği Yüzde 40 Artırıldı
  •  İleri Robotik Sistemler ve Mekatronik
  •  Moleküler Biyoloji ve Genetik
  •  Yenilikçi Gıda İşleme Teknolojileri ve Gıda Biyoteknolojisi
  •  Eğitimde Dijitalleşme

konularında, Necmettin Erbakan Üniversitesi yerleşkesinde, akademisyenler tarafından, öğrencilere ve danışman öğretmenlerine eğitimler verilecektir. Ayrıca, kamp süresince, okul yöneticileri tarafından, kurumlarında gerçekleştirmiş oldukları iyi uygulama örneklerinin sunumları yapılacak.

İl Millî Eğitim Müdürlüklerince, illerini temsilen seçilen bir proje okulunun; yöneticisi, bir danışman öğretmeni ve iki öğrencisinin katılımıyla başlayan IV. Ulusal Bilim Kampının eğitim aşaması sonrasında, öğrenciler hazırlayacakları projelerle kampın ikinci aşamasına başvuruda bulunacaklardır. "Bilim Kampı Değerlendirme Kurulu" tarafından değerlendirilerek her konu başlığında dereceye giren okullar ödül ve sergi törenine davet edilecektir. 

Editör: TE Bilişim