Niğde'de akademik başarılarıyla dikkat çeken ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel Niğde Ortaokulu 14 Ağustos 2015 tarihinde açıklanan TEOG yerleştirme sonuçlara göre önceki yıllarda olduğu gibi Niğde’de en başarılı okul olma başarısını sürdürdü. 2015 yılında  TEOG sınavına giren 64 öğrencinin OYP ortalaması 500 puan üzerinden 466,6 oldu. Önceki yıllarda da okul puan ortalamasına göre Niğde'de birinci olan ODTÜ Koleji bu yıl da bu başarısını sürdürdü.

 

Okul Müdürü Aydın Akbaş konuyla ilgili bilgi verdi.

Geçtiğimiz hafta açıklanan 2015 TEOG yerleştirme sonuçlarına okulumuz önceki yıllarda olduğu gibi en başarılı okul unvanını sürdürdü. 466,6 puan ortalamasıyla Niğde’de birinci sıradaki yerini korumuştur. Sınava giren 64 öğrencimizden 28’i Fen liselerine, 5’i Fen lisesi düzeyinde burslu olarak özel liselere, 29’u Anadolu liselerine, birer öğrencimiz sağlık meslek lisesi ve  yerleşmiştir. Burslu olarak özel okul tercih eden öğrencilerimiz de tercih etmeleri halinde fen liselerine yerleşebilecekleri düşünüldüğünde, 64 öğrencimizin 28’i devlet fen liselerine yerleşmekle birlikte 33 öğrencimiz fen lisesine girebilecek puan almıştır. Bu da öğrencilerimizin yarsından fazlasının fen liselerine girebilecek düzeyde başarı elde ettiğini göstermiştir.

Okulumuz SBS-TEOG gibi farklı isimlerle uygulanan sınavlarda istikrarlı bir şekilde başarısını sürdürmüştür. Geçtiğimiz yıl sınava giren 57 öğrencimizin OYP puan ortalaması 443'tü. Bu sonuca göre okulumuz tüm okullar arasında Niğde'de birinci oldu. Bu yıl da bu başarımız artarak devam etmiş, 64 öğrencimizin 2015 OYP puan ortalaması 466,6'ya yükselmiştir. Böylece mezun olan öğrenci sayımız artmasına rağmen okul ortalamamız bir önceki yıla göre 23 puan yükselmiştir. Ayrıca 2015 TEOG kesin sonuçlarına göre 10 öğrencimiz 490 üstü, 26 öğrencimiz 480 üstü, 41 öğrencimiz 470 üstü puan almıştır. TEOG-1 sonuçlarına göre 6 öğrencimiz 700 tam puanla Türkiye derecesi elde etmişlerdir. Böylece öğrencilerimiz tercih ettikleri okullara yerleşebilecek başarılı sonuçlar elde etmişlerdir.

Bu başarı, okulumuzda sürdürülen uzun süreli ve sistemli çalışmaların bir sonucudur. Yıllar boyunca başarımızın artarak devam etmesi uyguladığımız eğitim modelinin doğruluğunu kanıtlamıştır. Öğrencilerimizi başarılarından dolayı tebrik ediyorum. Öğretmenlerimize, destek olan ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. 

DETAYLI SONUÇLAR:

 

Niğde Fen Lisesi - 15 öğrenci

 Bor Fen Lisesi - 13 öğrenci

 Fen lisesi düzeyinde il dışı özel okullar - 5 öğrenci

 Yunus Emre Anadolu Lisesi -15 öğrenci

 Bor TOKİ Anadolu Lisesi - 4 öğrenci

 Ankara Çankaya Kırkkonaklar Anadolu L. 1 öğrenci

 Niğde Anadolu Lisesi - 5 öğrenci

 Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi -1 öğrenci

 Cumhuriyet Anadolu Lisesi - 2 öğrenci

 Atatürk MTAL-Hemşirelik Bölümü - 1 öğrenci

 Bor Akın Gönen Anadolu Lisesi - 1 öğrenci

 Özel Anadolu Lisesi - 1 öğrenci


http://www.borhaber.net/egitim/birincilikte-istikrar-yine-2015-teog-birincisi-h17672.html

Posted by Bor Haber on 20 Ağustos 2015 Perşembe
Editör: TE Bilişim