Niğde Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) öğrencileri Sudem Akyürek ve Toprak Göbel TÜBİTAK tarafından Kayseri’de 51.’ncisi düzenlenen Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nda bölge birincisi oldu.

TÜBİTAK 51.’nci Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması bölge finali Kayseri’de yapıldı. Yapılan Türkiye’de toplam 12 bölgeden 15 bin 273 başvurunun yapıldığı yarışmada Kayseri, Nevşehir, Niğde, Kırşehir, Yozgat, Sivas ve Aksaray’dan 947 proje içerisinden 100 proje sergilendi.

Yarışmada, Akşemseddin Bilim ve Sanat Merkezi Öğrencileri Sudem Akyürek ve Toprak Göbel Tarih Branşında Bir Selçuklu Eserindeki Mimari Unsurların Steam Yaklaşımı Bakımından İncelenmesi Projesinde Bölge 1. olarak Türkiye finaline katılmayı başardılar.

Niğde Fen Lisesi Öğrencileri ise Teknoloji Tasarım alanında "Deprem Cankurtaranı" adlı projeyle branşında ikinci, Akşemseddin Bilim ve Sanat Merkezi, " Tarihi ve Kültürel Eserleri Asit Yağmurlarının Aşındırıcı Etkisine Karşı Kaplama Yöntemleri" projesiyle branşında üçüncü, Şehit Efe Osman Apaydın Anadolu Lisesi öğrencileri coğrafya branşında " Kırsaldan Kente, Kentten Kente İş Göçü ve Uyumunda Hemşericiliğin Etkisi " projesiyle bölge ikincisi olmayı başardılar.

Editör: TE Bilişim