TUBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı tarafından desteklenen “Bilim Danışmanlığı Semineri: Bu Benim Eserim” adlı bilimsel etkinlik 1-5 Temmuz 2013 tarihleri arasında üniversitemiz Eğitim Fakültesi’nde gerçekleştirildi.

Bu Benim Eserim projeleri üzerine proje yazma eğitiminin verildiği etkinliğe 27 farklı ilden toplam 51 İlköğretim Matematik, Fen ve Teknoloji ve Teknoloji ve Tasarım Öğretmeni katıldı. Etkinlik süresince farklı illerden bir araya gelen öğretmenler, Milli Eğitim Bakanlığı ve TUBİTAK işbirliğiyle gerçekleştirilen “Bu Benim Eserim” projeleri üzerine üniversitemizde proje yazma eğitimi aldılar.

Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğin kapanış törenine, Niğde Valisi Âlim Barut, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Murat Alp, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nâzım Hikmet Polat, Niğde Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Yiğit ve davetliler katıldı.

Kapanış töreninde konuşmaların ilkini etkinlik koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Murat Özel yaptı. Böyle bir projeyi gerçekleştirmekteki amacın minik mucitlere rehberlik edecek öğretmenlere proje yapma ve yazma becerilerini geliştirmek olduğunu belirten Özel; “27 ilden 51 katılımcı ile bu projeden elde ettiğimiz deneyimler, genç meslektaşlarımızın öğrenmeye âşık, istekli ve meraklı olduklarını bizlere gösterdi ayrıca buda bizim projemizin çıkış noktasının ne kadar isabetli olduğunu ve ihtiyaca cevap verdiğini göstermiştir” dedi.

Yrd. Doç. Dr. Murat Özel’in ardından Hakkâri ilinde görev yapan Ömer Talha Çetin de bir konuşma yaptı. Çetin; Öğretmenliğinin ilk yılının ardından böyle bir eğitime katılmakla kendini şanslı hissettiğini ve çok güzel bir eğitim geçirdiklerini ifade etti. Ardından Samsun ilinde görev yapmakta olan Leman Özay, Bu Benim Eserim Bilim Danışmalığı Seminerine kabul onayı haberi geldikten sonra heyecanlandığını ve bir hafta içinde değerli öğretim üyelerinin rehberliğinde iyi yönlendirildiklerinde kaktüs çiçeklerin nasıl açtıklarını fark ettiğini vurguladı.

Son olarak söz alan Eğitim Fakültesi dekanı Prof. Dr. Nâzım Hikmet Polat ise gördüğü kadarıyla iyi bir eğitimin geçirildiğini ve üniversite olarak böyle bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Programda, seminerden görüntülerin yer aldığı video izletisinden sonra, katılım sertifikalarının öğretmenlere takdimine geçildi.


 

Editör: TE Bilişim