Belediye-İş’den Niğde belediyeleri işçilerine Beş yıldızlı eğitim semineri

 

Belediye-İş Sendikası Genel Merkezi tarafından Niğde Şubeye Bağlı Belediyelere Aydın-Kuşadası’ndaki Sendikanın Grand Belish tesislerinde İki günlük Eğitim Semineri verildi.


Belediye İş Sendikası Niğde  şubesine yönelik ilk defa eğitim semineri düzenledi.  19-22 Kasım 2011 tarihlerinde yapılan seminere Niğde şubesinden  35   temsilci ve üye katıldı.

Üyeler 19 Kasım 2011 Cumartesi günü sendikanın Eğitim ve Dinlenme Tesisi Grand Belish’e giriş yaptılar.Belediye iş Sendikası Niğde Şube Başkanı Şaban Özkaymak Niğde Şubesine Bağlı Belediyelerde çalışan üyelerine Şubenin tarihinde ilk defa çok üst düzeyde ve kalitede bir eğitim semineri düzenlediklerini belirterek Seminer hakkında bilgi verdi.

 

Eğitim, 20 Kasım 2011 Pazar günü sendikanın Eğitim ve Basın-Yayın Genel Sekreteri Bayram Özkan’ın yaptığı açılış konuşmasıyla başladı.

Özkan sendikalarının yandaş sendika baskılarına karşı verdiği mücadeleler olmak üzere çalışma hayatına ilişkin birçok konuda üyelere hitap etti.

Özkan’ın ardından sendikanın Hukuk Başmüşavir Yardımcısı Av. Mutlu Çakan üyelerle biraraya geldi. Çakan’ın hukuki konuları ve yasal düzenlemeleri konu aldığı sunumunda, Yeni Türk Ceza Kanunu’ndan temsilcilerin durumuna, 4857’den esnek çalışmaya, İş Güvencesi’nden taşeronlaşmaya, Kıdem Tazminatı’ndan fazla çalışmaya kadar çok sayıda konu işlendi.

Bu bölümde üyelerde sorunlarına ve merak ettikleri konulara ilişkin sorularını Av. Mutlu Çakan’a sordular.

 

Eğitimin öğleden sonraki bölümünde ise Türkiye Maden-İş Sendikası Eğitim Müdürü Dr. Fikret Sazak, sendikal hareket ve çalışma hayatıyla ilgili olarak hazırladığı sunumunu gerçekleştirdi.

Sazak’ın barkovizyon gösterimiyle desteklediği sunumunda olaylara ve yaşanan sorunlara sınıf gözlüğü ile bakılması ve birlikte hareket edilmesi vurgusu yapıldı.

Eğitimin ikinci gününde ise sendikanın Eğitim ve Basın-Yayın Genel Sekreteri Bayram Özkan, “İşçi Kürsüsü” bölümünde üyelerle buluştu.

Bu bölümde üyeler soru, öneri, görüş ve taleplerini dile getirdiler ve Bayram Özkan’la karşılıklı fikir alışverişinde bulundular.

Bayram Özkan “İşçi Kürsüsü”nde yaptığı konuşmasında, Türkiye’de ILO normlarında bir İş Güvencesi yasasının çıkması için Belediye-İş’in mücadele ettiğini dile getirdi.

 

Özkan, Türk-İş’le ilgili olarak; “Yüzü emeğe dönük, işçiye dönük bir Türk-İş istiyoruz” dedi.

 

Özkan, “Kıdem Tazminatı’nın kaldırılmaması için mücadele gücümüzü yükseltmeliyiz” diyerek sözlerini sürdürdü.

 

Bayram Özkan, taşeronlaşma konusunda da mesajlar verdi.

Özkan, taşeronda mutlaka örgütlenme yapılması gerektiğini ifade etti ve sendikamızın taşeron işyerlerinde yaptığı örgütlenmeler ile ilgili bilgiler verdi.

Bayram Özkan Konuşmasının sonunda Niğde Şube Başkanı Şaban özkaymak’a, Niğde Şubeyi kapanmış  halden toparlayarak büyük özverileri sonucu aktif


hale getirdiğinden dolayı kutladı ve Genel Merkez Yönetim Kurulu adına tebrik etti.
 

Üyeler eğitimden oldukça memnun kaldıklarını ve sendikanın eğitim çalışmalarının sürmesini dilediklerini  ilettiler. Üyeler ayrıca, sendikanın çok güzel ve modern bir Eğitim ve Dinlenme Tesisi’ne sahip olduğunu da ifade ederek; sendikaları ile bir kez daha gurur duyduklarını,Bu Seminerin en büyük destekçisi Niğde Şube Başkanı Şaban Özkaymak’ın olduğunu ve Şube Başkanının gayretleri sonucu ilk defa böyle lüks,temiz ve düzenli tesislerde konakladıklarını belirterek Şube başkanı Şaban Özkaymak’a Teşekkür ettiler.











Editör: TE Bilişim