Belediye-İş Sendikası Niğde Şubesinin Geçtiğimiz Pazar günü Grand Hotel ’de yapılan 4. Olağan Kongresinin yankıları devam ediyor.

 

Geçtiğimiz Pazar günü Niğde Grand Hotel ’de geniş katılımla 4. Olağan Kongresini yapan Belediye-İş Sendikası her kesimden ve düşünceden emekçi dostunu bir araya getirerek Niğde’de bir ilki başardı. Belediye-İş Sendikasının daha önceki kendi Kongrelerinin bile çok sönük, içine kapalı şekilde geçtiğini belirten konuklar ve işçiler bugünkü Belediye iş ‘in daha aktif bir rol aldığını belirttiler. Kongre sonrasında oy kullanan delegeler Sendikaları ile gurur duyduklarını ve kendilerini onore eden konukları unutmayacaklarını belirttiler.


 

Belediye Başkanları işçileri ile iç içe…

Kongreye en çok ilgi Belediye Başkanlarından geldi. Başkanların kendi çalışanlarının Kongrelerine katılmaları işçiler arasında büyük sevinçle karşılandı. Kürsüde konuşan eski ve mevcut Belediye başkanları işçilere verdikleri haklarla övündüler. Bu manzarayı gören Ulukışla İlçe Belediye Başkanı Hacı Avşar söz alarak bu Belediye Başkanlarına teşekkür ederek onların emeğe katkılarından övgü ile bahsetti.

 

Türkiye’de Yılın rekor Toplu İş Sözleşmesi Niğde’de…

Belediye-İş Sendikası Niğde Şube Başkanı Şaban Özkaymak 2011 yılının rekor toplu iş sözleşmesinin Niğde’de yapıldığını şuanda son aşamaya gelinen görüşmelerin bir törenle imza altına alınarak basına duyurulacağını belirterek yaklaşık 40 kişiyi kapsayan bu sözleşmenin sonucunun çalışanlar arasın dada merakla beklendiğini belirtti.

 

 Niğde şube olarak Toplu iş görüşmelerinde işçiyi hakkı ile temsil etmeyi ön planda tuttuklarını belirten Özkaymak, Şube olarak yaptıkları toplu iş sözleşmelerinin ortalama olarak zam oranının %15 olduğunu belirtti. Son sözleşmenin ise bu oranın yaklaşık iki katı olduğunu sözlerine ekledi.

 

Belediye-iş ’in 4. Olağan Kongresine Niğde Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu, Ömer Selvi, Doğan Şafak, Belediye Başkanları; Faruk Akdoğan, Erdal Sarı, Yavuz Soylu, Sıtkı Erat, Hacı Avşar ve Belde Belediye başkanları, eski belediye Başkanları,  İl Genel Meclis Başkanı Erdal Koçyiğit, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mustafa Toköz, Siyasi parti temsilcileri, İl Genel ve Belediye Meclis üyeleri ile Sendikalar ve işçiler katılmıştı.


 



 

Editör: TE Bilişim