Niğde Belediye Başkanlığı'nın öncülüğünde yükseköğrenim bursu alan üniversite öğrencileri ve aileleri ile burs veren işadamları, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü'nün organize ettiği kahvaltı programında bir araya geldi.
Programa Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan, Belediye Başkan Adayı Emrah Özdemir, AK Parti İl Başkanı Mahmut Peşin, İl Genel Meclis Başkanı Bülent Küçüktuna, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mehmet Ali Şafak, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Özdemir, burs alan öğrenciler ve aileleri katıldı.

Başkan Özkan programa katılan öğrenciler ve aileleri selamlayarak hepsiyle tek tek ilgilendi.

Burs alan öğrenciler adına bir konuşma yapan Hukuk Fakültesi öğrencisi; “Niğdemizin üniversite okuyan öğrencilerine katkıda bulunan maddi manevi anlamda destek veren Belediye Başkanımıza öğrenci arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum” dedi.
Programda konuşma yapan Belediye Başkanı Rifat Özkan; “Niğde Belediyesi olarak 20’nin üzerinde sosyal ve kültürel projelerimiz var. Hepsi birbirinden değerli vatandaşımıza hizmet etme yolunda güzel projeler. Ama bunlardan bazıları daha farklı. O projelerden birindeyiz şimdi. Niğde Eğitim, Kültür, Gençlik ve Sosyal Yardımlaşma Derneği olarak kurduğumuz dernekle Niğde’de ilk defa belediye bütçesinden bir kuruş harcamadan tamamen vatandaşlarımızın bağışlarıyla gerçekleştirdiğimiz ve değerli öğrencilerimizin eğitimlerine katkı sunduğumuz bu proje 163 öğrenciyle başladı. Bugün 300’ün üzerinde öğrenciye burs veriyoruz” dedi.

Başkan Özkan; "Evinde rahatça ders çalışabilecek ortamı olmayan öğrencimiz tıp fakültesini kazanıyor, yüksek mühendislikler kazanıyor. Bu noktada bize düşen öğrencilerimizin eğitim çabasına katkı sunmak. İş adamlarımıza anlattığımızda Allah hepsinden razı olsun. Tahminimizden çok fazla bağışlar vererek bu projeyi desteklediler. Allah da bereket verdi. Şu an 300’ün üzerinde öğrenciye burs veriyoruz. Niğdenin nüfusuyla mukayese ettiğimizde küçümsenmeyecek rakam bu. Bazı belediyeler bu tür sosyal projelerle uğraşmıyor bile. Bizim belediyeciliğimizde var bu. Ama bu konuda belediyeciliğimizi kontrol eden, bizi yüreklendiren, bizi heyecanlandıran bir genel başkanımız Türkiye belediyeciliğinde duayen olan Sayın Recep Tayyip Erdoğan var. Recep Tayyip Erdoğan’ın belediyeciliğinde, belediye başkanlığında, sosyal, kültürel, gönül belediyecilikleri kontrol ediliyor. Cumhurbaşkanımız sosyal projeleri takip ediyor” diye konuştu.

Belediye Başkanı Özkan; “Niğde Belediyesi’nin sosyal projeleri büyüterek, geliştirerek devam ettireceğine inanıyorum. Gençlerimize hedeflerinde, hayallerinde olan mesleklerine kavuşmaları yönünde çalışmalarında başarılar, kolaylıklar diliyorum” dedi.
 
Editör: TE Bilişim