Borlu Hayırseverlerin eğitime yaptığı yatırımlar takdir ediliyor...  Borlu hayırseverler son yıllarda 20'ye yakın okul yaptırdı. Farkında mısınız?


Haber-Yorum : Selim GÖKEL


Bor ilçesinde eğitim-öğretim gören öğrencilere yönelik  Borlu hayırsever iş adamı Atıl Ekemen’in ve Bor Belediyesinin katkıları ile Onur Ekemen Bilim Merkezi açıldı. Ekemen Ailesinin vefat eden oğulları adına yaptırdığı bilim merkezinde Çocukların erken yaşta bilimle tanışması, bilim okuryazarlığı edinmesi, bilimsel düşünme, sorgulama becerisi kazanmaları amaçlanıyor. Hayırsever Ekemen Ailesi geçtiğimiz yıl yıl verdikleri kararla yine Bor İlçesine 24 derslikli bir okul yaptırıyor ve okul tamamlanmak üzere. 

BAŞKAN AKDOĞAN, BORLU HAYIRSEVERLERE GIPTA EDİYOR... NİĞDELİLERDEN DE İSTİYOR


Bor Belediyesi Onur Ekemen Bilim Merkezinin açılış töreninde protokol üyeleri konuşma yaptı. Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'da yaptığı konuşmasında ; Bor ilçesinde hayır sever hemşerilerimizin  bu şekilde, okul ve kamu binaları yapılmasına vermiş oldukları destek takdire şayan, bu bir yarış haline gelmiş. Türkiye'de belki buna benzer ilçemiz yada ilimizin çok  az olduğunu düşünüyorum. Mesela bitişiğinizde ben Niğde Belediye Başkanı olarak, Bor ile mukayese ettiğimiz zaman bu tür hizmetlerin, hayırsever vatandaşlarımızın hayır hizmetlerinin daha az olduğunu görüyoruz. Bunu basın aracılığı ile bütün işadamlarımıza duyurmak istiyorum. Bor ilçesinde bu güzellikler olurken, mutlaka Niğde'de bu şekilde güzelliklerin olması gerektiğini düşünüyorum" dedi. 

BOR'DA GÜZEL BİR GELENEK... ARAŞTIRILMASI BOR TARİHİNE DÜŞÜLMESİ LAZIM...

Gerçekten de özellikle eğitim alanında Borlu hayırsever iş adamları gereken ilgiyi gösteriyor. Cami yapımının yanında Borlu Hayırsever iş adamları özellikle eğitim alanında Bor'a yardımlarda bulunuyor. 

Bu olay aslında daha geniş bir araştırma gerektirir. Çünkü bu kültür Bor'da çok eskiden beridir yaşanıyor, yaşatılıyor.

Ataman Ailesinin yaptırdığı üniversite binaları, Bayatlı Ailesinin yaptırdığı Huzurevi ve Rehabilitasyon Merkezi, Kılıçlar Karanlıkdere İlkokulu, Kamil Alakuş İlkokulu, Mahmut Özenç ilkokulu, Hacı Ali Sebat İlkokulu, Obruk Mustafa ve Sebahat Ergin İlkokulu, Fahri Kirt Ortaokulu, gibi son 15-20 yılın Bor'da Eğitime yapılan  hayır işlerinin başında gelirken, son 5-6 yıl içerisinde de özellikle okul yaptırımı hızlandı. 

SON 5 YILDA 8 HAYIRSEVER EĞİTİM YATIRIMI

İrfan İlk Teknik Meslek Lisesi, Mehmet Güleç Ortaokulu, Veli Bengü İlkokulu, Sevim ve Abdullah Sağlık Meslek Lisesi, Mehmet Rasim Dede ilkokulu, Dr. Servet Çetin İlkokulu ve en son Atıl Ekemen Ailesinin 24 Derslikli Okulu ve Bilim Merkezi... Son 5 yılda Borlu hayırseverler tarafından yaptırılan eğitim yatırımlarını sitemiz arşivinden bu şekilde derleyebildik eksik de olabilir. 8 ayrı eğitim yuvası  5 yılda Borlu Hayırseverler tarafından yapıldı. Ayrıca kısmen çeşitli tamir ve kırtasiye yardımı şeklinde hayır yapan Borlu iş adamları ve esnafların olduğunu da biliyoruz. 

HAYIRSEVERLERİ BULAN, TEŞVİK EDEN İLÇENİN LİDERİ BELEDİYE BAŞKANLARIDIR

Son yıllarda Eğitim alanında Bor ilçesine yatırım yapan iş adamları ile irtibatın kurulması, ikna edilmesi gibi aşamalarını da biliyoruz, bazılarına bizzat şahitlik de yaptım.  Hayırseverleri teşvik eden, ikna eden genellikle ilçenin liderleri oluyor. Geçmişte de böyleydi, şimdi de böyle... Bor'da ise, lider her dönem  hep belediye başkanları olmuştur. Hayırseverler kadar bu işi kopartan, yol açan, ön ayak olan  geçmişten günümüze kadar belediye başkanlarını da ayrıca kutlamak lazım. Hayırseverler kadar onların da hakkını teslim etmek lazım, her kim olursa olsun... Ki  bu güzel gelenek Bor İlçemizde devam edebilsin...

Bu güzel olayın, Niğde endeksli bir olumsuz yanı var. Bu hayırsever yatırımlarından dolayı Niğde Milli Eğitim Müdürlüğü Bor ilçesinin her şeye rağmen giderilemeyen derslik eksikliği sorununu gidermekte ayak sürüyor. Örnek; Bor Mehmet Güleç Ortaokulu, okul çok küçük, derslik sayısı az,  öğrenci sayısı çok fazla, labaratuvar yok, sosyal salon yok ama tırmanan bir başarı ve  TEOG sınavlarında Bor Birincisi...


Editör: TE Bilişim