Niğde Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Muhasebe Finans Ana Bilim Dalı öğretim üyelerinden M. Başaran Öztürk, profesör oldu.

 

Niğde aşığı hemşehrimiz M. Başaran Öztürk, profesör oldu. Genç yaşta gösterdiği başarılı çalışmalarla Niğdelilerin de büyük takdirini kazanan M. Başaran Öztürk, Türkiye'de az sayıda bulunan finans profesörleri arasına katıldı.


1972 Niğde doğumlu Öztürk, ilk ve Orta öğrenimini Niğde'de tamamladı. 1993 yılında Anadolu Üniversitesi İİBF İşletme Bölümünü bitirdi ve aynı yıl Niğde Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Muhasebe Finans Ana Bilim Dalı’na Araştırma Görevlisi olarak atandı. Aynı fakültede 2002 yılında Yardımcı Doçent, 2008 yılında Doçent unvanını kazanan hemşehrimiz M. Başaran Öztürk, geçtiğimiz günlerde de profesör oldu.


Yayınlanmış 5 kitabı ile 40’ın üzerinde ulusal ve uluslar arası makale ve tebliğleri bulunan hemşehrimiz aynı zamanda Türk Finans Derneği’nin Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği ile Finans Bilim Platformu’nun Yürütme Kurulu Üyeliği ve Genel Sekreterliği görevlerini de yürütüyor.






Editör: TE Bilişim