Selçuk İlkokulu okul idaresi, öğretmen ve öğrencilerden oluşan bir grup, Niğde İl Jandarma Komutanlığı’na bir ziyaret gerçekleştirdiler.

Selçuk İlkokulu 4-B sınıf öğretmeni Ayşe Kurtbeyoğlu ve beraberinde 4-B sınıfı ile birlikte İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Garip Gümüş’ü ziyaret ettiler.  Selçuk İlkokulu 4-B sınıfının Sosyal Bilgiler dersi, Etkin Vatandaşlık Ünitesi Eğitsel ve Sosyal Etkinliklere Katılıyorum, Özgürlük ve Bağımsızlık konusu kapsamında gerçekleşen ziyarette Albay Garip Gümüş, öğrencilerle yakından ilgilenirken, Selçuk İlkokulu öğrencileri önce komutanlığın büyük salonunda ağırlandılar. Burada jandarmanın Görevleriyle ilgili kısa bir tanıtım filmi izleyen öğrenciler; daha sonra vatan sevgisi ve kahramanlık konulu bir şiir sunumu gerçekleştirdiler. Selçuk İlkokulu öğrencilerinin okumuş olduğu “Sol Yanım Acıyor Anne” şiiri duygusal anların yaşanmasına sebep olurken, şiir dinletisinin ardından yetkililerce, öğrencilere kurum gezdirildi.

Ziyaretin Trafik Haftası’na denk gelmesi münasebetiyle, Jandarma Trafik Pistinde öğrencilere,  trafik ile ilgili sunum gerçekleştirildi. Sunumun ardından, Selçuk İlkokulu öğrencileri jandarma hakkında merak ettikleri konuları, komutan amcalarına sorma fırsatı buldular. Narkotik köpekleriyle de tanışan ve onların, Jandarma bünyesindeki görevlerini öğrenen Selçuk İlkokulu öğrencileri; ayrıca suçluların parmak izlerinden nasıl yakalandıklarıyla ilgili bilgiler aldılar. Selçuk İlkokulu öğrencilerinin ziyareti, hep birlikte çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.


 
Editör: TE Bilişim