Altunhisar ilçe  Milli Eğitim Müdürlüğünün farklı bir çalışma ekibi var.

 

Okulların ikinci döneme başladığı  şu günlerde Altunhisar Milli Eğitim Müdürlüğü hazırladığı Eğitimde kaliteyi artırma projesiyle farklı bir heyecanı yaşıyor. Eğitim de kaliteyi artırmak, akademik ve kültürel başarı bayrağını mevcuttan daha yükseklere taşımak için eğitimin bir ekip çalışması olduğu kanaatinden yola çıkan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ikinci dönem yapmak istediği  20 etkinliği ‘’Altunhisarda Eğitimde Kaliteyi İyileştirme Projesi (EKİP) var.’ Adlı projede birleştirerek çalışmalarını daha planlı ve sistemli  hale getirecek hazırlıklarını tamamladı.

Proje genel koordinatörü ve ilçe  Milli Eğitim Müdürü Ahmet SAYAR’ın verdiği bilgilere göre proje üç temel başlık altında birleşiyor. Birincisi ve en önemlisi, bölgede eğitimde en önemli üçlü saç ayağının biri olan velinin eğitime katkısını artırmaya yönelik veli rehberliği çalışması: İlçede görevli  rehber öğretmenlerinin bütün okullarda grup halinde  yapacağı velilik farkındalığı seminerleri, rehber öğretmeni olmayan okullardaki öğrencilere rehberlik taramasının yapılması ,veli-öğretmen-öğrenci dayanışmasını ve paylaşımını artırmak için bazı öğretmenlerin yapacakları örnek çalışmaların(gönülden kahve, unutulan masallar annemin dilinde v.b.) olumlu sonuçlarının iyi örnekler kapsamında yaygınlaştırmak bunlardan bazıları.

İlçede görev yapan bütün kamu personeli arasında arkadaşlık ve sporseverlik duygularını geliştirip sağlıklı ve bilinçli spor yapmak için dört farklı spor dalında maçlar organize edildiği projede öğretmen ve yakınlarını yakın çevremizdeki doğal ve kültürel değerleri tanıması, hafta sonu tatillerini günübirlk gezilerle değerlendirmesi için gezilerinin (Erciyes kayak merkezi, Kapadokya, Konya gezileri) yanında öğrenci sporları, okulöncesi şenliği, çocuk oyunları şenliği, geçmişten günümüze matematik oyunları gibi öğrencilerin sosyal becerilerini geliştirmeye yönelik etkinlikler ön planda tutuldu.

Belirli gün ve haftaların anlamlarına uygun ve daha etkin kutlanması için çeşitli etkinliklerle (şiir dinletisi, tiyatro, resim sergisi, fotoğraf sergisi, canlı müzik konseri) desteklendiği bir yarıyıl planlayan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ekibi bu projenin önümüzdeki yıllarda da sürdürülebilir ve geliştirilebilir  olması açısından aynı zamanda gelecek yılların alt yapı çalışmasını yapmış oldu.

Hedef kitlesi olarak  üç bin kişinin planlandığı proje doğrudan olmasa da dolaylı olarak akademik başarının da yükseltilmesini hedeflemektedir. Veliye öğretmene ve öğrenciye yönelik yapılan etkili ve katılımcı çalışmaların ilerleyen yıllarda akademik başarıya da ivme katacağı düşünüldüğünde dört ay sürecek proje uygulama zamanının önümüzdeki yıllarda kazanılacak coşku ve başarıların provası olması bekleniyor. 

Projeler Hakkında Detaylı Bilgi İçin Tıklayın

Editör: TE Bilişim