Milli Eğitim Bakanlığının 2012 yılı Alan Değişikliği ile Zihinsel Engelliler Sınıf Öğretmenliği ve Teknoloji Tasarım öğretmenliğine geçenlerin alan değişikliği iptal edildi.



Milli Eğitim Bakanlığının 2012 yılı alan değişikliği ile Zihin Engelliler Sınıf Öğretmenliği, Teknoloji Tasarım Öğretmenliği ve diğer alan öğretmenlerinin teknoloji tasarım öğretmenliğine geçenlerin mahkeme kararı gereği eski görevlerine iade edileceğine ilişkin Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünün 14/08/2013 tarihli ve 2082209 sayılı yazılarına göre;

1-Sınıf öğretmenlerinden 2012 yılında il içinde alan değişikliği yoluyla Zihin Engelliler Sınıfı Öğretmenliğine ya da Teknoloji ve Tasarım Öğretmenliğine geçirilenler ile diğer alan öğretmenlerinden Teknoloji ve Tasarım Öğretmenliğine geçirilenler önceki alanlarına ve görev yerlerine döndürüleceklerdir.

2-Sınıf Öğretmenlerinden Zihin Engelliler Sınıfı Öğretmenliği için söz konusu yargı kararında belirtilen 540 saatlik Zihin Engelliler Sınıfı Öğretmenliği Sertifika Programını tamamlayanlar istemeleri halinde Zihin Engelliler Sınıfı Öğretmenliği görevine devam edebileceklerdir.

3-Yargı kararı gereği önceki alanlarına ve görev yerlerine döndürülecek öğretmenler ile ilgili her türlü iş ve işlemler valiliklerce gerçekleştirilecektir.

4-Yukarıda belirtilen öğretmenlerden alan değişikliği yapıldıktan sonra herhangi bir nedenden dolayı iller arasında görev yeri değişikliği yapılanlar atandıkları il valiliğine bildirilecek bunların daha önceki alanlarına ve durumlarına uygun eğitim kurumlarına atamaları halen görev yaptıkları valiliklerce yapılacaktır.


İptal edilen alan değişikliği ile ilimizde Teknoloji Tasarım Öğretmenliğine geçen 57 öğretmen ile Zihinsel Engelliler Öğretmenliğine geçen 21 öğretmenin, toplamda 78 öğretmenin alan değişikliği iptal edildiği bildirildi.



Editör: TE Bilişim