Niğde’de faaliyet gösteren 3 eğitim sendikası Niğde merkeze bağlı Ağcaşar köyünde meydana gelen eğitim sorunları ile  ortak bir basın açıklaması yaptı.

 

Türk Eğitim Sen, Eğitim-İş ve Eğitimsen Niğde il başkanları tarafından yapılan açıklama’da şöyle denildi.

 

“ Okullarımızda sorunlar yumağı devam ediyor.Okul binaları ve derslikler son derece yetersiz.Birçok okulumuzda hizmetli personel yok yada yetersiz .Öğretmen ve idareciler bütün bu olumsuzluklara karşı adeta kahramanca savaşıyor,iyi niyet ve büyük bir özveri ile eğitim-öğretimi sürdürmeye  çalışıyorlar.Bütün bunlara karşın öğretmen ve idareciler birde bıktıran soruşturmalarla boğuşuyorlar.

 

En son Ağcaşar dan öğretmenler feryat figan bize ulaştılar.Ağcaşar daki ilkokul ve ortaokul binaları artık okul binası olmaktan çıkmış ve köhneleşmiş. Eğitimdeki 4+4+4 süreciyle birlikte binaların yetersizliği iyice gün yüzüne çıkmış.Her iki okulda da öğretmenler odası tuvalet büyüklüğünde desek abartmış olmayız ve öğretmenlerin oturacak yerleri yok. Bu nedenle sırayla oturup çay içiyorlar,sırayla yemek yiyip dinleniyorlar.

 

Halk Eğitimce halıcılık kursu açılan bina, ortaokula verildikten sonra  içi duvarlarla bölünerek bizzat öğretmenler tarafından sınıf haline getirilmiş , öğretmenler tarafından badanası boyanası yapılmış, kapıları öğretmenler tarafından temin edilmiş.Ama bir türlü beğendirememişler.  Okulda hizmetli yok. Okulun temizliği de büyük ölçüde öğretmen ve idareciler tarafından karşılanıyor. Çok kısa süre öncesine kadar okulda elektirik ve suda bulunmuyormuş. İşte bütün bu olumsuzluklara karşı fedakarca görevlerini yapan eğitimcilerin bu sorunları yetmiyormuş gibi, birde “okulda velilerden paramı toplanıyor” gibi gerekçelerle soruşturma sarmalına alınmış durumdalar.Eğitim Denetmenleri sürekli bu iki okulda soruşturma yürütüyorlar.Öğretmenler kendilerini baskı altında hissediyor ve psikolojilerinin bozulduğunu ifade ediyorlar, iyice bunalmış durumdalar.

 

Soruşturmalar daha önce başka bir grup Eğitim Denetmeni tarafından yapılmış anlaşıldığı kadarı ile bu soruşturmadan bir sonuç çıkmamış. Bu kez başka bir grup eğitim denetmeni gönderilmiş ve soruşturma hala sürüyor.

 

 

Ağcaşar a yeni ve modern okul binaları yaptırılmasının gerekliliği ve aciliyeti  çok açık olduğu halde neden bu zamana kadar bir adım atılmamıştır  .

 

   Bu soruşturmaların üs üste devam ettirilmesi  ile hedeflenen nedir?

 

Daha önce soruşturma yapıldığı halde yeni bir grup eğitim denetmeni ile yeni soruşturma yürütmenin amacı ve mantığı nedir?

 

 Bütün bunları anlamakta güçlük çekiyoruz. Biz aşağıda imzası olan sendikalar  olarak konunun takipçisi olacağız

 

 

 

            İhsan UĞRAŞ                                 Timur ÖZKAN                      M Emin BAĞCI

Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı             Eğitim-İş Şube Başkanı          Eğitim-Sen İl Temsilcisi

Editör: TE Bilişim