Milli Bakanlığı ve ÖSYM peş peşe sınavlarla ilgili düzenlemeleri tamamladı. Lise eğitimlerini açıktan sürdüren öğrenciler için kayıt takvimi uzatıldı. Kayıt işlemleri, internet üzerinden gerçekleştiriliyor. Kayıt yenileme yapabilmek için önce ders seçimi yapan öğrenciler ardından sınav ücretini yatırıyor. Öğrencilerin 2. dönem sınavlarına katılabilmesi için kayıt yenileme işlemlerini yapması gerekmektedir.

Bakanlıktan yapılan açıklamada 2022-2023 eğitim öğretim yılı 2. Dönem kayıt yenileme ile ilk kayıt iş ve işlemlerinin 3 Nisan 2023 tarihine kadar uzatıldığı bilgisi paylaşıldı.

Açık öğretim lisesine Kayıt için bilmeniz gerekenler; Açık Öğretim Lisesine ilk kayıt yaptıracak olan öğrenci; T.C. Kimlik Numarası ile T.C. Ziraat Bankası, Halk Bankası veya Türkiye Vakıflar Bankasına sınav katılım ücretini yatıracaktır. Sınav katılım ücretini yatıran aday öğrenci, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne müracaat ederek ilk kayıt için gerekli evraklarını teslim edip ön kaydını yaptıracaktır

Açık Öğretim Lisesine ilk kayıt yaptıran 18 yaş üstü öğrenci, sınava girmek istediği her dönem için “sınav katılım ücretini” ödemek zorundadır. Bu dönem için ilk kayıt sınav katılım ücreti olarak 50 TL ve Merkezi Okul Aile Birliği hesabına 10 TL olarak belirlenmiştir. (50 TL Açık Öğretim Lisesi İlk Kayıt Sınav Katılım Ücreti olarak anlaşmalı bankalara yatırılacaktır. 10 TL ise halk eğitim merkezi okul aile birliği banka hesabına yatırılacak veya makbuz karşılığında teslim edilecektir.) Öğrenci adayı, T.C. Kimlik Numarası ile T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası ve Türkiye Vakıflar Bankasının bankamatiklerine (ATM) ya da ilgili bankaların internet bankacılığı üzerinden MEB Hizmetleri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü hesabına (Açık Öğretim Lisesi İlk Kayıt Sınav Katılım Ücreti), 50 TL ödeyecek ve dekontu muhafaza edecektir. İlk kayıt için yatırılan sınav katılım ücreti, sistem üzerinden görülmektedir. Sistemde görünmeyen ödemeler, kaydınızın gerçekleşmesini engeller. Bunun için sınav katılım ücretinizi doğru T.C. kimlik numarasına ve hesaba yatırdığınızdan emin olunuz.

Şehitlerin isimleri okullarda yaşatılacak Şehitlerin isimleri okullarda yaşatılacak

https://odeme.meb.gov.tr adresinden tüm bankaların kredi kartı ile ilk kayıt sınav katılım ücretini yatırabilirsiniz. T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası ve Türkiye Vakıflar Bankasının internet bankacılığını kullanarak ilk kayıt sınav katılım ücretini yatırabilirsiniz. Tahsilat esnasında adaylardan talep edilen telefon numarasının adaya ait ve doğru olması gerekmektedir.

Açık Öğretim Lisesine ilk kayıt yaptıracak olan öğrencilerden 18 yaşını doldurmamış olanların velileriyle birlikte, 18 yaşını doldurmuş olanların ise bizzat kendilerinin veya Noter aracılığıyla vekâlet verdikleri kişinin Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne başvurması gerekmektedir. Açık Öğretim Lisesine kayıtlarda yaş sınırlaması bulunmamaktadır. Halk Eğitimi Merkezi Müdürlükleri eksik evrakı ve evrakında eksik bilgisi olan öğrencilerin ilk kayıt evraklarını teslim almayacak ve eksik belgeyle ilk kayıt işlemi yapmayacaktır. İlk kayıt işlemleri ile ilgili yapılan işlemlerdeki sorumluluk işlem yapan Halk Eğitim merkezi Müdürlüğündedir. Öğrenciler öğrencilikleri devam ettiği sürece Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğünün web sitesinde yayımlanan duyurular ile  sistem üzerinden atılan mesajları takip etmeleri gerekmektedir.

Editör: TE Bilişim