KEKS’e bağlı Eğitim-Sen Niğde Temsilciliğinin basın açıklaması ;
Bilindiği gibi 1981 yılında askeri cunta tarafından 24 Kasım (Atatürk’ün Millet Mektepleri Başöğretmenliğini kabul ettiği gün) öğretmenler günü ilan edilmişti.
 
Her yıl gösterişli törenler düzenlenmekte, öğretmenlere övgüler dizilmekte, ancak öğretmenlerin sorunları ve talepleri görmezden gelinmeye devam edilmektedir. 12 Eylül darbecilerinin öğretmenleri cezaevlerine doldurduğu, işkencelerden geçirdiği, sürgünlere gönderdiği, meslekten çıkardığı unutulmamıştır. 

AKP hükümeti son günlerde Meclis iradesini hiçe sayarak tek partili rejimlerde bile olmayan bir anlayışla 5 ayda 34 KHK çıkararak bazı bakanlıklar yeniden yapılandırıldı, yeni bakanlıklar oluşturuldu, birçok bakanlık ve birimler kapatıldı veya birimler birleştirilerek kadrolaşmalara olanak tanındı. Yine çıkartılan 666 Sayılı KHK ile kamu emekçilerinin mali, sosyal ve özlük haklarında hak gaspları yaşandı.

"Eşit İşe Eşit Ücret" adı altında Bakanlık ve birimlerindeki üst düzey yöneticilerin ek ödemelerinde artışlar yapıldı. Öğretmenler Üniversitede görev yapan akademik kadroların ek ödemelerinde bir artış yapılmayarak sabit tutuldu.

Öte yandan Van ilinde yaşanan deprem nedeniyle 75 öğretmen yaşamını kaybetti. Deprem sonrası ortaya çıkan tablo, Milli Eğitim Bakanlığı ve YÖK’ün eğitim kurumları ve eğitim ve bilim emekçilerine yaklaşımlarının tamamen manipülasyona dönük olduğunu bir kez daha göstermiştir. Bu deprem bir kez daha göstermiştir ki hükümet, devlet Van depreminin altında kalmıştır. Şu anda ortaya çıkan barınma, sağlık ve kalıcı konutların oluşturulmasında yaşanan ve her gün yandaş medyanın bile gizleyemediği eksiklikleri kapatmak için Van ilini afet bölgesi yapmayarak kenti ve ilçeleri boşaltma kararı almıştır. Konfederasyonumuz ve Sendikamız başından beri deprem ile ilgili çalışmaların içerisinde yer almış, MYK ve şubelerimizden dönüşümlü olarak Van iline gidişleri organize etmiştir. Bu çalışmalar devam etmektedir. Bu kapsamda MYK olarak 23-24 Kasım tarihlerinde yeniden Van’da bir çalışma yaparak oluşturacağımız raporu kamuoyu ile paylaşacağız.

Tüm bu sorunlar nedeniyle kamuoyunda duyarlılık yaratmak, KHK'lar ve 657'de yapılması hedeflenen değişikliklere (performans sistemi ve güvencesiz çalışma) ve ek ödemelere ilişkin talep ve görüşlerimizi paylaşmak üzere 24 Kasım 2011 Perşembe günü Van ilinde yapılacak olan açıklamaya Genel Başkanımız katılacaktır
.
 



Editör: TE Bilişim