Yukarıda izleyeceğiniz video uzaklardan değil Niğde’nin sahipsiz kalmış ilçelerinden birini kasabalarına bağlayan yollardan çekildi.



Niğde’nin Anadolu’nun göbeğinde olan en eski il olmasına rağmen yatırım görememesi yıllardır neden Niğde ilerlemiyor sorusunu bizlere sorduruyor. Borhaber.net haber sitesi olarak bizler sadece Niğde ve Bor ile ilgili özel haberleri bizzat görerek sizlerle paylaşıyorduk. Kamuyu bilgilendirme sorumluluğu ile artık Niğde’nin diğer ilçelerinin de gözü kulağı olmamızın faydalı olacağı kanaati ile ilçelerimizi dolaşmaya başladık.


ÇİFTLİK YOLLARI DELİK DEŞİK

 


Niğde-Çiftlik-Divarlı-Sivrihisar- Güzelyurt-Aksaray yolunu güzergâhında giderken yolların durumu içler acısı idi. Niğde il sınırları içerisinde bu güzergâhta araba sürmek şoförler için ayrı bir meziyet durumunda. Yolda giderken Aksaray İl sınırına az bir mesafe kala arabamızın altı asfalttın bozuk olması nedeniyle değiyor. Aman dikkat o güzergâhtan giderken aracınız zarar görmesin. Bütün o bozuk yol Aksaray il sınırına girdiğimiz andan itibaren yol düzeliyor ve rahat bir nefes alıyoruz. Yolumuza Güzelyurt üzerinden Niğde’ye dönüş yolu olan başka bir yoldan devam ediyoruz. Kayırlı-Bozköy-Çiftlik güzergâhı…  Bu güzergâhında diğerlerinden bir farkı yok. Bu yolların bir an önce yapılmasında fayda görüyoruz. Özellikle Kayırlı-Bozköy yolunun ivedilikle yapılması gerekiyor çünkü bu yollar Narlı Göle giden en yakın yollar ve 50 km’lik yolu 25 km’ye düşürür. Buda gelecek olan yerli ve yabancı turistler için olumlu bir etki oluşturur.








Editör: TE Bilişim