Niğde'de avcılar ve Orman Şube Müdürlüğü ekipleri, Melendiz Dağlarına yabani hayvanlar için yem bıraktı.



Niğde Avcılar ve Atıcılar Derneği ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı Adana 7. Bölge Müdürlüğü Niğde Şubesi, yoğun kış şartları nedeniyle aç kalan yabani hayvanlar için doğaya kemik ve ekmek bıraktı.



Niğde Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkanı Murat Eroğlu, "Ağır kış şartlarından dolayı keklik, tavşan ve diğer yırtıcı hayvanlar için doğaya yem bıraktık. Orman ve Su İşleri Niğde Şubesi ile beraber bu çalışmaya kulübümüz adına katıldık. Esnaf arkadaşlarımızdan elimizden geldiği kadar yem temin ettik ve doğaya bıraktık" dedi.



Niğde merkeze 15 kilometre uzaklıkta bulunan Fesleğen köyü yakınlarında dağlara 900 kilogram yem bırakıldığı belirtilirken,  Orman ve Su İşleri Bakanlığı 7'nci Adana Bölge Müdürlüğü Niğde Şube Müdürü Turgut Koçak, " Olumsuz hava koşulları nedeniyle yiyecek bulamayan yaban hayvanları için yaşadıkları bölgelere Niğde Avcılar ve Atıcılar Kulübü üyeleri ile birlikte 200 ekmek, 600 kilo buğday ve 650 kilo yonca balyası bırakıldığını söyledi. Koçak, "Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü AYHAK ve Yaban TV işbirliğince yapılan protokol gereğince ilimizde toplanan yemlerin Keten Çimeni avlağının Fesleğen mevkiinde yem bırakma çalışmalarına başladık. Bu yem bırakma çalışmalarımız sadece bu noktada olmayacak. Böyle ağır kış koşullarının olduğu zamanlarda Çamardı ve Bor ilçelerinde olacak" dedi.













Editör: TE Bilişim