Niğde ile Çiftlik 17 Km’lik yeni bir yol yapımı ve geriye kalan yolun ise yenilenmesi için çalışmalar başladı.

 
Ulaştırma ve Denizcilik eski Bakanı Binali Yıldırım’ın Niğde’ye gelmesinin ardından gündeme gelen Niğde-Tepeköy-Çiftlik İlçe karayolunun yapım ve yenileme projesi ihale edilmesinin ardından çalışmalar 1 Nisan itibarıyla başladı. 

 
Tamamlanmasının ardından gerek ekonomik açıdan gerekse güvenlik açısından ciddi kazanımların sağlanacağı yolun yapım ihalesi, İstanbul’dan Güneşyol isimli bir firma aldı.

 
Edinilen  bilgiye göre  İstanbul merkezli Güneşyol firması  yapımı üstlendi. İhale bedeli 27 milyon 444 bin lira olan yol, 2015 yılının sonunda tamamlanacak.


 
Niğdelilerin yol çilesini sona erdirecek karayolu güzergâhı, Gümüşler kavşağından başlayarak Niğde evleri civarı ve Tepeköy yakınlarından geçerek Çiftlik’e kadar uzanacak.

 
Niğde-Çiftlik arasındaki ulaşımı büyük ölçüde rahatlatacak yeni yolun genişliği 10 metre olacak.

 
Bazı bölgelerde genişliği 4 metreye kadar düşen eski yol, kış mevsiminde genellikle ulaşıma kapanıyor, açık olduğu dönemlerde ise rampa ve virajlarıyla sürücülere zor anlar yaşatıyordu.


Konu ile ilgili Niğde Milletvekili Ömer Selvi; Hamd olsun Niğde'miz sırtına kambur olmuş bir çok probleminden tek tek kurtuluyor.Yıllarca seçim vaatlerine konu olmuş, Yaklaşık 25.5 milyonluk halk arasında "Ketençimen Yolu" olarak bilinen yatırım için çalışmalar başladı. Bu önemli yatırımın hemşehrilerimize hayırlı olmasını diliyorum."dedi. 

Yine Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu ise;
Uzun bir zamandır Melendizli hemşerilerimizin heyecanla beklediği bizim de titizlikle takip ettiğimiz, Niğde-Tepeköy-(Ketençimen-Çiftlik) Yolunun inşa çalışmaları başlamıştır. 27 Milyon TL’ye ihale edilen bu önemli ulaştırma projesi Gümüşler Kavşağından Tepeköy’e ve ardından Azatlı üzerinden Çiftlik ilçesine uzanarak Niğde-Çiftlik arasındaki trafiği büyük ölçüde rahatlatacak, hemşerilerimizin özellikle kış mevsiminde daha çok mustarip olduğu ulaşım çilesini giderecek ve ekonomik açıdan ilçeye ivme katacaktır. Yolun tamamlanmasıyla il merkezi ile ulaşım mesafesi 35 km’ye inecek ve Çiftlik Niğde’ye en yakın ikinci ilçe olacak. Memleketimiz için hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum."dedi. 










Editör: TE Bilişim