Tekrar aday olmayacağını açıklayan Bozköy Belde Belediye Başkanı Hüseyin Aslan Belediye-İş Sendikası ile Oturduğu Sözleşme Masasında İşçilere Sürpriz yaptı.

 

Belediye-İş Sendikası Niğde Şube Başkanı Şaban Özkaymak ve Niğde’nin Çiftlik İlçesine bağlı Bozköy Belde Belediye Başkanı Hüseyin Aslan arasında 3 yıl süreli Toplu İş Sözleşmesi imzalandı. Daha önce söz verdiği bir arkadaşı için başarılı götürdüğü Belediye Başkanlığına tekrar aday olmayacağını deklare eden Başkan Aslan Yaptığı son sözleşme ile Belediye İşçilerine sürpriz yaptı.

 

İşçilere Yeni Sözleşme ile maaşla beraber ödenme şartıyla 48 günlük İkramiye hakkı elde edildi. İşçilerin Mevcut 80.00TL olan Günlük Yevmiyeleri yapılan yüzde 19 zam ile 1.Yıl için 95.00 TL’ye yükseldi. Ayrıca Tüm parasal hükümlere 2.Yıl için yüzde 12, 3.YIL için yüzde 13 oranında zam yapıldı. 3 Yıl için toplamda yüzde 50 oranında işçilerin maaşlarına artış oldu.

 

İşçiler Yapılan Sözleşme ile Bakanlar Kurulunun açıkladığı tarihlerde yılda 52 yevmiye tutarında İkramiye alacaklar.

 

Belediye-İş Sendikası Niğde Şube Başkanı Şaban Özkaymak, Bozköy Belediye Başkanı Hüseyin Aslan’a Başkanlığı döneminde hep emeğin ve emekçinin yanında olduğu için teşekkür etti. Özkaymak ”Bozköy Belediyemizde çalışan işçi arkadaşlarımız Belediye Başkanımıza minnettarlar. Başkanımız Bozköy Beldemizde güzel hizmetler yaptı. Şimdi yeni dönemde aday olmayacağını öğrendik, bundan sonraki hayatında başarılar dileriz. ”dedi.


Bozköy Belediye Başkanı Hüseyin Aslan, Seçimden önce söz verdiği için seçimi kazanması büyük olasılık da olsa aday olmayacağını ve başarılı bir dönem geçirdiğini söyledi. Aslan “ücreti işçiler hak ediyor alın terine de her zaman saygılıyım, özverili çalışmalarından dolayı işçi arkadaşlarıma ve Sayın Sendika başkanına  teşekkür ederim”dedi.


Editör: TE Bilişim