Savcılığa şikayet etti, sığınma evinde kaldı ama boşanma davasına bir gün kala kocas tarafından bıçaklanarak öldürüldü.


Niğdeli olup Kayseri’de ikamet eden evli 3 çocuk annesi 25 yaşındaki Demet Üçler, ayrı yaşadığı kocası İlhan Üçler tarafından, boşanma davasına bir gün kala gece yarısı bıçaklanarak öldürüldü. Katil zanlısı işsiz koca, olaydan sonra öldürdüğü karısının yakınlarını arayıp "Kızınızı öldürdüm" dedikten sonra, kayıplara karıştı...


Eşini öldüresiye dövdü

Kayseri Melikgazi ilçesi Aydınlıkevler mahallesinde bir apartmanın zemin katında meydana gelen olayda, Niğde'nin Çiftlik Beldesi Murteza köyünde oturan 32 yaşındaki İbrahim Üçler, iddiaya göre saat 03.00 sıralarında, bir süreden beri ayrı yaşadığı ve yarın boşanma davasında karşı karşıya geleceği, yalnız yaşayan karısı 25 yaşındaki Demet Üçler'i yaptıkları tartışması sonucu bıçaklayarak, öldürdü. Öldürülen Demet Üçler'in yakınları ve komşuları, çiftin sürekli tartışıp, kavga ettiklerini, çocukların baba İbrahim'in yanında kaldığı, yarın da Kayseri Aile Mahkemesinde boşanma davalarının bulunduğunu ifade ettiler. Öldürülen kadının babası Ahmet Güç "Damadım kızımı sürekli dövüp tehdit ediyordu" dedi.

ÖLEN DEMET ÜÇLER SÜREKLİ DAYAK YİYİP TEHDİT EDİLMİŞ

Kızını kaybeden baba Ahmet Güç, damadı İlhan'ın işinin olmadığını ve çocuklarını 4 ay önce Demet'ten kaçırarak, Niğde'ye kaçırdığını belirterek şunları söyledi:

"İbrahim Üçler, sürekli bir işi olmadığı için evine bakamıyordu. Kızımı sürekli dövüyordu. Geçen yıl boşanma davası açtılar. Ben ikisini barıştırıp İstanbul'dan Kayseri'ye getirdim. Kızım sürekli dayak yiyordu. İbrahim 4 ay önce torunlarımı kaçırıp Niğde'ye götürdü. Kızım boşanmaması için sürekli tehdit ediliyordu. Cumhuriyet Savcılığına, polise defalarca dilekçe verdik. Devlet kızımı korumadı. Başbakana kızımı korumayanları şikayet edeceğim. Yarın boşanma davaları vardı. Kızımın boşanmaması için beni de tehdit ediyorlardı. İbrahim Üçler, yetim kalan torunlarına kendisinin bakmak istediğini de belirterek Devlet kızımı korumadı. Torunlarımı devlete bırakmayacağım, ben bakacağım."

CUMHURİYET SAVCILIĞINA VERİLEN DİLEKÇE

Öldürülen Demet Üçler'in 23 Şubat 2012'de Cumhuriyet Savcılığı'na verdiği dilekçede de ilginç detaylar olduğu, katil zanlısı kocasının kendisine gizli numaradan telefon ederek silah sesleri dinlettiğini ve Kurtlar Vadisindeki Polat Alemdar usulu rajon kestiğini belirten dilekçesinde şöyle demişti: "Halen nikahlı eşim olan İlhan üçlerle ayrılmak için (boşanmak) üzere mehkemeye dava açtım. Eşim İlhan tarafından 20. 02. 2012 tarihinden itibaren gizli numaradan telefonumu arayarak bana silah sesleri dinletiyor. Çocuklarımla görüşmek için aradığımda da seni boşanırsan öldüreceğim. Ya benimsin ya toprağın) şeklinde tehdit etti. Kendi sosyal paylaşım sitesinde de benim baş harfimi kullanarak kurtlar vadisi dizisindeki Polat örnek alarak oradaki gibi rejon kullanacağını belirtmiştir. Kendisinden şikayetçiyim."

KADIN SIĞINMA EVİNDE 1 HAFTA KALDI

Öte yandan kocası tarafından bıçaklanarak öldürülen Demet Üçler'in kocasinın tehdit ve dayakları sonucu bir süre kadın sığınma evinde kaldığı daha sonra bir temizlik firmasında iş bulup,. ev tutup, tek başına kaldığı ortaya çıktı. Ölen Demet Üçler'in ablası Nursel Genç ise gözyaşlmarı içinde "Kardeşim koca dayağından kurtulmak için bir hafta kadın sığınma evinde kaldı. Savcılığa, polise defalarca dilekçe verdi ama sonu böyle oldu. Çocuklarını yanına alıp bakmak için sanayide çalışıyordu. Boşanıp çocuklarıyla bir arada yaşamak istiyordu ama İlhan ve ailesi bizi bile sürekli tehdit ediyordu. İlhan'ın kızkardeşi geçen yıl beni de bıçaklayıp yaraladı" diye konuştu.

CİNAYET SONRASI EŞİNİN YAKINLARINI TELEFONLA ARAMIŞ

Öte yandan cinayet sanığı İlhan Üçler'in cinayet sonrası eşinin yakınlarını arayarak "Kızınızı öldürdüm. Benimle boşanmak istediği için sonu böyle oldu. Ceset evde gidin bakın" dediği ve ailenin cinayetten böylece haberdar olup, polise haber verdiği öğrenildi. Talihsiz kadının cesedi, otopsi için ERÜ Tıp Fakültesi hastanesi morguna kaldırılırken, cinayetten sonra kayıplara karışan katil zanlısı kocanın bulunması için polis çalışmalarını sürdürüyor.



 

Editör: TE Bilişim