Niğde'nin Bademdere kasabası Şehit Nuri Dayan İlköğretim Okulu'na Çimsa Niğde Fabrikası tarafından yaptırılan iki anasınıfının açılışı yapıldı.


Çimsa Niğde Fabrikası'nın, katkılarıyla Niğde'nin Çamardı ilçesinde yer alan Bademdere Şehit Nuri Dayan İlköğretim Okulu'nun iki anasınıfı baştan aşağı yenilendi. Açılış törenine Niğde Valisi Alim Barut, Çimsa Niğde Fabrika Müdürü Levent Öncel, İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Çamardı Kaymakamı Mehmet Fevzi Dönmez ve Çamardı İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ulusoy katıldı.

Toplam öğrenci sayısı 33 olan okulun binasında yapılan yeniliklerin yanı sıra ana sınıfı öğrencilerine oyun ve eğitim malzemeleri alındı, çocukların ayakkabı ve kırtasiye ihtiyaçları karşılandı. Çimsa çalışanlarının titiz çalışmaları sayesinde öğrenciler sıcak, temiz ve aydınlık bir binada eğitimlerini sürdürüyor.

Çimsa Niğde Fabrika Müdürü Levent Öncel yaptığı konuşmasında "Kötü durumda olan tuvaletlerin tamamen yenilenmesinin yanı sıra sınıfların zeminine laminant parke döşendi, sınıf ve koridorların aydınlatma armatürleri değiştirildi, pencere ve kapılar PVC olarak değiştirildi, sınıf ve koridorların tamamı boyandı. Sınıflara tül perdeler ve yer halısı alındı, toplam 4 adet askılık yapıldı, panolar ve Türk bayrakları yenilendi. Aynı zamanda koridora da 2 adet ayakkabılık yaptırıldı. Bunlara ek olarak, engelli olan bir öğrencilerin ihtiyaçları da göz önünde bulundurularak özel bir tuvalet yaptırıldı ve ana binanın merdivenlerine engelli sandalyesi için bir platform eklendi." dedi.

2010 yılından bu yana 3 köy okuluna toplamda 4 anasınıfı kazandırıldığını söyleyen Öncel "2010 yılından bu yana Çimsa Niğde Fabrikası olarak okul öncesi eğitimin öneminin bilinciyle hareket ediyoruz. Okul öncesi eğitimin çocuklarımızın okul yaşantısında önemli etkileri olacağını göz önünde bulundurarak her sene bir köy okulumuzda anasınıfı oluşturma işini sosyal sorumluluk projelerimiz kapsamına aldık. Bu doğrultuda, her sene bir köy okulumuzda anaokulu sınıflarının tefrişat ihtiyaçlarının yanı sıra öğrencilerin öğrenim yılı süresince giyim ve malzeme gibi ihtiyaçlarını da karşılıyoruz. Bizi en mutlu eden konu ise bu çalışmanın sadece şirket kaynakları ile değil, tüm çalışanlarımız, müşterilerimiz ve iş ortaklarımızın ortak çaba ve gayreti ile gönüllü olarak gerçekleştirilmesidir." diye konuştu.












Editör: TE Bilişim