Uluslararası Nice Koleji öğrencileri, Çamardı’nın Çukurbağ Köyünde ki ilköğretim okulunu onararak, büyük bir kardeşlik örneği gösterdiler.
22 Haziran’da Türkiye’ye gelen, 10 farklı ulustan 22 öğrenci ve öğretmen, Çukurbağ köyü’nün ilköğretim okulunu onardılar. Niğde’de faaliyet gösteren Demavend Turizm’in sosyal sorumluluk projesi, Fransız Uluslararası Nice Okulu ( İnternational Nice School) tarafından geçtiğimiz aylarda kabul edilmesinden sonra, 19 öğrenci ve 3 gözlemci öğretmenle Çamardı’nın Çukurbağ köyüne geldiler.
2 Fransız, 1 İrlandalı öğretmenin gözetiminde Niğde’ye gelen öğrencilerden, 3’ü İngiliz, 3’ü Fransız, 3’ü Hollandalı, 2’si Alman, 2’si İtalyan, 1’er kişide Danimarka, İsveç, İtalyan, İspanya, Norveç ve ABD vatandaşı olan öğrenciler 4 gün boyunca yoğun bir çalışma sergileyerek okulun duvarlarını boyayarak, oyun grubu kurarak, gerekli tadilatları yaparak hem unutamayacakları bir tatil geçirdiler, hem de okulları tarafından verilen görevi layıkıyla yerine getirdiler.
Demavend Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Dönmez proje hakkında yaptığı açıklamada “amacımız bölge insanının farklı kültürlerle tanışmasını sağlamak olduğu gibi, bir okulumuzun daha çağdaş bir ortamda eğitim hayatını sürdürmesiydi. Birkaç aydır uluslararası Nice Okulu ile görüşemeler sürdürdük. Okul bu projemizi kabul etti. Tüm masrafları okul tarafından karşılan öğrenciler şehrimize gelmesiyle bizde Çukurbağ Köyü’ndeki konaklama tesisimize arkadaşlarımızı yerleştirdik. Geldikleri günden itibaren Çukurbağ İlköğretim Okulu’nda çalışmaya başlayarak üzerlerine düşen görevleri fazlasıyla yaptılar. Bundan sonra bunun gibi diğer sosyal sorumluluk gerektiren projelere imza atmaya devam edeceğiz” dedi.
Öğrencilerin oldukça mutlu göründüğü gözlemlenirken, bölge halkıda bu çalışma karşısında duyarsız kalmayarak öğrencilere yardım ettiler.
Race ( ABD- 18 yaşında)
“aslen İran asıllı Amerikan vatandaşıyım. Türkiye yetiştiğim kültüre yakın bir ülke, ama daha önce hiç gelmemiştim buraya gelmekten memnunum. Bu proje genç kardeşlerimiz biraz olsun mutlu olacaklarsa bu bizim için daha büyük bir sevinçtir”
Sylvia ( Hollanda- 18 yaşında)
“Çok hoş bir sıcaklıkla karşılaştık. Bölge insanı bizlere çok yardımcı oluyor. Yeniden buna benzer bir proje ile yine Türkiye’ye gelmek isterim”
Gemma ( İtalya- 17 Yaşında)
Okulumuz tarafından böyle bir proje ile Türkiye’de görevlendirilmek bizim için oldukça güzel bir duygu ama asıl güzel olan bölgenin eşsiz doğa harikaları ve sıcak kanlı insanları.
Raon ( İrlanda -51 Yaşında Öğretmen)
Bu gibi projelerle ülker arası diyalog köptüsünü kurduğumuzu düşünüyorum. Okulumuz gelecek dönemlerde Türkiye’de benzer projeler gerçekleştirmeye devam edecek. Bundan önce öğrencilerimiz sürekli olarak Tanzanya’da bu tür projeler yapıyordu. Ama Türkiye’den bir turizm ajentasından böyle bir teklif gelmesi üzerine bizde buraya gelmeye karar verdik. Tanzanya’dan sonra buranın böylesine sıcak kanlı insanlardan oluşması bizde şaşkınlık yarattı. Ama etkilendiğim ülkeler arasında Türkiye en önde gelir” dedi.
İngred ( İspanya- 17)
Bu projeyi duyar duymaz hocalarımız hemen projenin detayları üzerinde çalışmaya başladılar. Bizlerde heyecanlıydık. İlk defa bir Ortadoğu ülkesine gelecektim. Ne mutlu ki Türkiye gerçekten çok güzel bir ülke ve ben bu ülkede böylesine güzel bir projeden çalışmaktan daha mutluyum.
Hanna ( Norveç- 17)
Türkiye’ye gideceğimi duyduğumda çok heyecanlandım. Zira ilk defa böyle bir yere gidiyordum. Ama Türkiye’ye geldiğimde daha çok şaşırdım. İstanbul’a indiğimde git git bitmeyen bir ülke oduğunu anladım. Ben Norveç’te yaşıyorum. Bu kadar kalabalık bir ülke görmedim birde asıl şaşkınlığım insanların bizim ülkemize oranla daha ufak boylu olmalarıydı.  Herşey çok güzel geçiyor tek olumsuzluk buraların çok sıcak olması. Ama bu sıcaklık insanların davranışlarına kadar işlemiş herkes sıcak ve hoşgörülü.
Harley ( İngiltere- 17)
Biz bu proje ile geldiğimizde ilk gün çok korkmuştuk. Daha önce elimize ne kürek aldık, nede toprak taşımıştık. Belirlenen sürede bitmeyecek sanmıştık ama şimdi bittiğini görebiliyorum. Ben kardeşliğe inanan birisi olarak rahatlıkla şunu söyleyebilirim; “Türkiye’de bu insanlarla yaşam boyu kalabilirm” Türk insanı çok misafirperver birde buraların yemekleri çok harika.
 
Öğrenciler bu duygu ve düşüncelerle çalışmalarına bugün son vererek İstanbul’a hereket edip, Fransa’nın Nice kentindeki okullarında durum değerlendirmesi yapacaklar.
Çukurbağ İlköğretim Okulu Müdürü Kamil Özşahin, bu projeyi gerçkleştirenlere teşekkür ederek; “İlk duyduğumda oldukça şaşırmıştım. Ama böylesine özverili bir genç grubun okulumuza katkı vermesi bizleri duygulandırdı. Çukurbağlı vatandaşlarımız da genç arkadaşlarımıza destek olarak çalışmalara katıldılar” dedi.




Editör: TE Bilişim