Niğde İl Genel Meclisinde, 3 Ak Parti ve 1 MHP olmak üzere Bor ilçesinden seçilmiş 4  üye bulunuyor. Tevfik Avanoğlu, Sabri Bozdağ, Ferhat Kavaklıoğlu Ak Parti'den, Hüseyin Koçaklı ise MHP'den seçilerek İlçemizi temsilen İl Genel Meclis Üyeliği görevini yürütüyorlar. 


Tevfik Avanoğlu diğer üyelerimizden  farklı olarak Vali Alim Barut Başkanlığındaki 5 kişilik seçilmiş İl Encümeni üyeleri arasında yer alıyor. 


İl Genel Meclisi, aylık olağan ve olağan üstü toplantılarda bulunuyor. Niğde İl Özel İdare Müdürlüğünün  yaptığı yatırım ve uygulamalar meclis üyelerinin oylaması ile gerçekleşiyor. Bütçe büyük ve faaliyet alanı çok geniş.

Niğde'de 399 Projeye 337 Milyon TIKLAYIN


Seçim zamanı İl Genel Meclis üyelikleri için fırtınalar kopuyor ama seçildikten sonra faaliyetleri hakkında haber almak mümkün olmadı. Bor İlçemizi temsil eden iktidar ve muhalefet partili 4 meclis üyemiz bu güne kadar, Bor için hangi teklifleri verdiler, neler uygulandı neler uygulanmadı vatandaşlarımız merak ediyor. 

Aslında bu konuyu unutmuştuk, ama...

  Çamardı'da yayın yapan Çamardı Expres gazetesinin aşağıdaki yayını ile 

Hatırladık...


****

Çamardı Expres'in haberi şöyle  :

Çamardı’dan Ak Parti İl Genel Meclis Üyesi Ünal Pınar “ Çamardı İlçe Merkezi ve Köyler Suya Doyacak” dedi.


İl Genel Meclis Üyesi Ünal Pınar Çamardı İlçe merkezi, kasaba ve köylerinin sulama konusundaki yatırım ve çalışmaları hakkında bilgi verdi.


Ünal Pınar " Yapımına geçen yıl başlanan ve yaklaşık 500.000 Tl'ye mal olan kısa bir süre önce tamamlanarak hizmete giren Karapınar-Kehret kanalı altındaki araziyi suya doyuracak. İl özel idaresince proje çalışması tamamlanarak daha büyük ve daha geniş sulama sahası kapsaması için 2010 yılında D.S.İ ye aktarılan Ören göletinin proje ihalesi tamamlanmış, yer teslimi yapılmış, 2013 yılında yatırım programına alınarak yapım ihalesi aşamasına gelmiştir. 



Kaynarca bölgesinde projesi tamamlanarak en kısa zamanda yapım ihalesi gerçekleşecek olan Kaynarca Göleti düşünülmektedir.



Aynı şekilde Bademdere kasabasında Alma Goyağı göleti projesi tamamlanmış ihale aşamasına gelinmiştir. Bulanık mevkiinde ise Bulanık göletinin proje ihalesi bu yıl gerçekleşecek olup, 2013 yılında yapım ihalesi için programa alınmıştır. 5 köyümüzde toplam 9 sulama projesinin ihalesi tamamlanmış, inşaatları hızla devam etmektedir.


Ayrıca ihale aşamasına gelmiş muhtelif köylerimizde çok sayıda projemiz mevcut olup, en kısa sürede ihale edilecektir.


En büyük projelerimizden birisi ise bütün beton kanalların kapalı sistem projelerinin tamamlanarak en kısa zamanda basınçlı sulama sistemine geçmemizdir. Bütün bu işlerin yürütülmesinde çok geniş bir ekibin titiz ve özverili çalışması yatmaktadır. İlçemiz ve köylerimizdeki hizmetlerin yürütülmesinde yer alan Sayın Valimiz Alim BARUT'a, Milletvekillerimize, İlçe kaymakamımıza, İl Genel Meclisi Üyelerimize, Özel İdare Genel Sekterimize, Özel İdare Çalışanlarımıza ve emeği geçen herkese Çamardılılar adına teşekkür ediyorum” dedi. 

Niğde'de 399 Projeye 337 Milyon ... Haberimiz için TIKLAYIN




Editör: TE Bilişim