Vali Âlim BARUT beraberinde bazı il müdürleri olduğu halde Çamardı İlçesi'ni ziyaret etti. Heyet, belediye başkanları ve köy muhtarları ile toplantıda bir araya geldi...

 

 

Vali Âlim BARUT beraberinde İl Genel Meclis Başkanı Erdal KOÇYİĞİT, İl Jandarma Alay Komutanı Ufuk NAYIR, İl Emniyet Müdürü Ali Doğan ULUDAĞ, İl Özel İdare Genel Sekreter Yardımcısı Abdullah KARKI, İl Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürü Murat TÜRKMEN,İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin EKİNCİ, İl Çevre ve Şehircilik Müdürü Ahmet AKAYCAN olduğu halde Çamardı İlçesini ziyaret ederek burada belediye başkanlarını, muhtarlarla bir toplantı yaptı.

 

 Protokolden Tam Kadro Karşılama

Ziyaret heyetini Kaymakamlık önünde Çamardı Kaymakamı Mehmet Fevzi DÖNMEZ, Çamardı İlçe Jandarma Komutanı, Çamardı İlçe Emniyet Amiri, Çamardı İl Genel Meclis Üyeleri Ünal PINAR, Sami ALTINKAYA, Çamardı Belediye Başkanı Yavuz SOYLU başta olmak üzere belde belediye başkanları, köy muhtarları ve ilçe protokol mensupları karşıladı.

 

Çamardı’nın Sorunlarını Dinleyeceğiz,

Notlar Alınıp, Değerlendirilecek

 

Toplantının açış konuşmasını yapan Vali Âlim BARUT; gerçekleştirdikleri ziyaretin ve toplantının herhangi bir programa bağlı olmadığını belirterek, toplantıda karşılıklı görüş alışverişinde bulunulacağını ve hasbihal edileceğini belirtti.

2012 yılına özel idare penceresinden bakıldığında yapılan çalışmaların son derece başarılı olduğunu kaydeden BARUT, yapılan bu çalışmaları köy köy ve kalem kalem saymayacağını daha ziyade ilçenin ne gibi ihtiyaçları olduğu konusunda katılımcılara söz vereceğini ifade etti.

 

Vali BARUT, Çamardı İlçesi'nde tarımsal sulama konusunun önemine vurgu yaparak değindiği konuşmasının devamında;

“Niğde İli'nde 3,5 yıldır bulunuyorum. Geldiğim günden beri tarımsal sulama faaliyetlerinin önemine vurgu yaptım ve bu konuda projeler ürettik. İlimizin Konya Ovası Projesi (KOP) kapsamına girmesiyle bu sektördeki yatırımlarımız daha da hız kazanmıştır. 2013 yılı için de tüm sektörlerde hazırlıklara yapılmış bilhassa tarımsal sulama projeleri özenle takip edilerek Konya Ovası Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığına gönderilmiştir.

 

Üzerinde hassasiyetle durdukları bir başka konunun köylerin çöplerinin toplanması olduğunu belirten Vali BARUT bu konuda gerekli altyapı çalışmalarının belirli bir takvim esas alınarak sürdüğünü bu konunun çözüme kavuşturulacağını ifade etti.

Vali Âlim BARUT daha sonra tüm il müdürlerine, İl Genel Meclis Başkanlığına kaymakamlık makamına ve Çamardı Belediyesine söz hakkı vererek toplantıya katılan katılımcıları ilgi oldukları kendi görev sorumlulukları hakkında bilgilendirmesini istedi. Bu çerçevede tüm il müdürleri Çamardı İlçesi özelinde değerlendirmede bulundular. 

 

Vali BARUT daha sonra köy muhtarları ve belediye başkanlarına söz hakkı vererek görüşlerini dinledi. İlgili il müdürlerine gündeme gelen konuları incelemeleri için talimat vererek toplantı sona erdi.












Editör: TE Bilişim