Geçtiğimiz hafta Mardin'in Nusaybin İlçesinde temizlenen cadde ve sokaklarındaki ev aramalarında bir apartmanda PKK'lılar tarafından tuzaklanan EYP infilak ettirilmesi sonucu göçük meydana gelmiş ve ve Yüzbaşı Halil Özdemir Şehit olmuştu.

Yüzbaşı Halil Özdemir, üsteğmen rütbesiyle 4 yıl boyunca Bor İlçe Jandarma Komutanlığı yapmış, 1 yıl Azerbeycan da görev yaptıktan sonra Mardin ili Nusaybin İlçesinde operasyonlara katılmıştı. 

Bor İlçesinde görev yaptığı süre içeresinde davranışları, insanlığı ve görev bilinci  ile Borluların büyük sevgisini kazanan Şehit Yüzbaşı  Halil Özdemir ismi artık Bor İlçesinde unutulmayacak. 

Bugün yapılan Bor Belediye Başkanlığı Meclis Toplantısında önemli bir karar alındı. Belediy Meclis toplantısında,Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir ismi kendisinin de yıllarca görev yaptığı Bor İlçe Jandarma Bölük Komutanlığının önünden geçen eski ismi Terminal Caddesi olan Niğde-Bor caddesi üzerindeki bir bölüme Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir ismi verildi. 

Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat yaptığı açıklamada;   Bugün yapmış olduğumuz Belediye Meclis toplantımızda, 4 yıl İlçemizde Jandarma Komutanı olarak görev yapan ve geçtiğimiz Pazar günü Mardin-Nusaybin'de hain pusu sonucu şehit olan Kahraman Şehidimiz Yüzbaşı Halil Özdemir'in İlçemizde görev yaptığı Jandarma Karakolu'nun önünden geçen Terminal Caddesi ismini Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Caddesi olarak değiştirme kararı aldık" diyerek meclis üyelerine alınan karardan dolayı teşekkür etti. 



Editör: TE Bilişim