Mardin’in Nusaybin ilçesinde şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Şahin'e Mardin'de ve Niğde'de yapılan tören ile uğurlandı. 

Haber:    Selim GÖKEL
Video:     Fatih ÖZATA
Fotoğraf; Enes Can ÖZMEN

Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Nusaybin’de, teröristlerin keskin nişancı tüfeği Kanas ile ateş açması sonucu şehit olan 25 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Şahin için tören düzenlendi. 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'ndaki törene, 2. Ordu Komutanı Adem Huduti, Vali Ömer Faruk Koçak, 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salih Kırhan, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel ve bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Şehidin naaşının alana getirilmesiyle başlayan tören, şehidin özgeçmişinin okunmasıyla devam etti.  Tören, konuşmanın ardından İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun’un şehit için dua okumasıyla sona erdi. Şehidin naaşı, memleketi Niğde’ye gönderildi.

NİĞDE'DE BİNLERCE KİŞİ ŞEHİDİNİ UĞURLADI

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Şahin için Niğde'de  ikindi namazını müteakip cenaze töreni düzenlendi.

Niğde Dışarı Camiinde yapılan tören de saygı duruşu ardından  Şehit Mustafa Şahin'in öz geçmişi okundu. Niğde Müftüsü bir konuşma yaptı ve caneze namazı kılındı. "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", Aponun piçleri yıldıramaz bizleri, Her Türk Asker Doğar... " gibi sloganlar ve tekbirler ile Niğde Şehitliğine getirildi.

Niğde Emniyet Müdürlüğü polis ekiplerinin tören alanında ve HDP binasında Toma araçları ile tedbir aldığı görüldü. 


Binlerce kişinin katıldığı törene; Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu, Erdoğan Özegen, Ömer Fethi Gürer, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, İl Genel Meclis Başkanı Mahmut Peşin, Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz, Niğde Eski Milletvekili Mümin İnan, Partilerin il başkanları, ilçe başkanları, yöneticileri, ilçe kaymakamları, geniş katılımlı askeri heyet ve binlerce vatandaş katıldı. 

Niğde Şehitliğinde Şehit Mustafa Şahin'in bir manga asker saygı atışında bulundu. Şehit Uzman Çavuş Mustafa Şahin'in naaşı dualarla ve tekbirlerle toprağa verildi. 



http://www.borhaber.net/bor-nigde/sehit-mustafa-sahin-i-binlerce-kisi-ugurlandi-h19837.html

Bor Haber tarafından gönderildi 26 Mart 2016 Cumartesi
Editör: TE Bilişim