Haber: Selim GÖKEL

 Niğde’de son zamanda çocuklar ve gençler arasında kay kay ve tekerlekli paten yapmak çok yaygınlaştı. Niğde'de çarşı merkezinde  aniden karşısınıza çıkabiliyorlar. Niğdeli gençlerin asıl  kay kay merkezi Niğde Kent Meydanı. Kent Meydanı patencilerin ve kay kay yapanların merkezi olmuştu, bunun  haberini yapmıştık. (burada tıklayın)


Bor ilçesinde ise Niğde kadar olmasa da Kaymakamlık bahçesi tekerlekli paten ile kaymaya uygun ve Borlu çocuklarda burada kayıyordu.

Niğde Kent Meydanında patenli çocukların haberini yaparak “ Ortadoğu ve Balkanların En Büyük Paten  Pisti Niğde'de ” başlığını atmıştık. Niğde’nin hiçbir yerinde paten ve kay kay pisti olmadığını ve çocukların Skatepark denilen paten pisti taleplerinin olduğunu yazmıştık.

NİĞDE’DE İLK SKATEPARK BOR İLÇESİNDE YAPILDI

Çocuk ve gençlerin günümüzdeki en popüler serbest zaman aktivitesi için Niğde’de eksik olan bu Skateparkı Bor Belediyesi yaptı.

Bor Belediyesi, bu bölgenin en seçkin rekreasyon alanlarından olan Kayabaşı Park alanı içine paten ve kay kay pisti yaptı. Henüz tamamlanmamasına rağmen şimdiden Borlu çocukların ve gençlerin merkezi oldu.

Kay kay ve Tekerlekli Paten bir spor mu? Dünyada çeşitli yarışma ve organizasyonlar düzenleniyor ama diğer spor dalları gibi değil. Daha çok serbest zaman aktivitesi olarak yapılan spor olarak adlandırılıyor. Çocuklar ve gençler için tam bir yaz eğlencesi…

Uzmanlar, Sağlık açısından da, paten kaymanın çok faydalı olduğunu, stresin baş düşmanı olduğunu, İnsana zindelik ve huzur verdiğini, Vücutta yüksek fiziksel kondisyon sağladığını Eklem ve kasları kuvvetlendirirken çağımızın hastalığı obezite düşünüldüğünde kalori yakışını hayli hızlandırdığını söylüyorlar ve büyüklere de tavsiye ediyorlar.

Günümüzde çocuklar bilgisayar ve telefondan ne kadar uzak durabiliyorlarsa bir fayda…

Bor Belediyesinin bu hizmetinden Borlu çocuk ve gençler memnun… Aileler menmun.. Darısı Niğde Belediyesine…

Önceki haberimiz için TIKLAYIN













Editör: TE Bilişim